Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Március 09. 15:01, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A pánikvásárlás miatt Pápán is korlátozzák a tankolható üzemanyag mennyiségét a kutaknál

A pánikvásárlás miatt Pápán is korlátozzák a tankolható üzemanyag mennyiségét a kutaknál

A kutasok arra kérik a lakosságot, hogy fejezzék be a pánikfelvásárlást, van üzemanyag és lesz is!

Felröppent a hír a városban, hogy elfogyott a gázolaj és a benzin is fogyóban van a pápai kutakon. Nos, valóban van ideiglenes üzemanyaghiány egyes benzinkutaknál, de pánikra semmi ok, sőt, pont, hogy a pánik okozza az ideiglenes hiányt. A Tesconál lévő Shell kútnál például elfogyott a diesel, és más kutaknál is korlátozzák a kiadható mennyiséget. Vannak, akik így is többször fordulnak és teletöltik a kannáikat, vagy egyenesen a tartályukat, komoly sorok alakultak ki a töltőállomásoknál.

Telefonon elértük Lencse Zsoltot, a Concordia Trans Kft. ügyvezetőjét, aki elmondta, hogy náluk van minden fajta üzemanyagból, de a pánikfelvásárlás miatt korlátozzák a kiadható mennyiséget, méghozzá 200 literben, és csak üzemanyag tankba lehetséges a vételezés, tartályba és kannába nem!

Az Oilnál és a Shellnél is maximálták a kiadható üzemanyag mennyiségét, előbbinél 100, utóbbinál 50 literben.

A MOL kutakon 500 liter a limit, pontosan azért, hogy mindenkinek jusson üzemanyag, és ne tudják felvásárolni az összeset azok, akiknek vannak nagy tartályaik, de ma és tegnap is érkezett több tízezer liter üzemanyag, és a következő napokban is fog érkezni gázolaj és benzin is - tudtuk meg a kúton.

A többi töltőállomáson azonban arra hívták fel a figyelmet, hogy nem készlethiányról van szó, hanem arról, hogy az emberek attól tartanak, hogy nem lesz üzemanyag és jóval többet tankolnak, mint szoktak. A kutasok hangsúlyozták: Van üzemanyag, csak nem tudnak annyit szállítani, mint amilyen mértékben fogy, ezért arra kérik a lakosságot, hogy ne tankolnak a megszokottnál többet!

Mi áll a háttérben?

Amikor még csak a kiskereskedelmi áron volt árstop, akkor a benzinkutak egy része első reakcióként mennyiségi korlátozást vezetett be. De a kormány második körben az üzemanyagok nagykereskedelmi árát is 480 forintban maximálta egy február végi rendelettel, május 15-éig. Most a nagykereskedőket érinti inkább az ársapka, hiszen 100 forintot buknak minden eladott üzemanyag literén, mert nagyjából ennyi a nagykereskedelmi és a hatósági ár különbsége.

Erre válaszul a Magyarországon működő nagykereskedések többsége korlátozza vagy már meg is szüntette az értékesítést. Egyedül a Mol szállít biztosan a kutaknak, de az ő logisztikai kapacitása szűk keresztmetszet, ehhez jön a pánikfelvásárlás, amely ideiglenes készlethiányt eredményez egyes kutakon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.