Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Május 25. 14:21, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápán is egyre többen viszik óvodába, bölcsődébe gyermeküket

Pápán is egyre többen viszik óvodába, bölcsődébe gyermeküket

Folyamatosan térnek vissza a hétköznapi élethez a pápaiak, melyet az is jelez, hogy egyre többen igénylik gyermekük számára az óvodai, bölcsődei ellátást.

Dr. Áldozó Tamás mai sajtótájékoztatóján elmondta, a múlt héten 161 gyermek járt önkormányzati óvodába, ezen a héten már 296-an vannak, akik igénylik a szolgáltatást. Rajtuk kívül a katolikus óvodában 48-an, a reformátusban pedig 24-en részesülnek óvodai ellátásban, a három pápai bölcsődébe pedg összesen 124 gyermeket visznek a szüleik. - Örülünk annak, hogy minél többen választják az intézményi ellátást. Mi ezt úgy tekintjük, mint a normális életritmus helyreállását. Azt gondoljuk, hogy az intézményi ellátás igénybevétele mögött a szülők munkába való visszatérése áll - fogalmazott a polgármester.

Tájékoztatójából kiderült, az elmúlt héthez képest egy fővel nőtt a karanténban lévő személyek száma a városban, de a polgármester hozzátette, a 19 fő között három olyan személy is van, akik Ausztiába indultak el a munkahelyükre, a határról visszafordították őket, hazatérve pedig két hetes járványügyi megfigyelés alá vonták őket. A 19 főből 18-an külföldről való hazatérés miatt vannak karanténban, egy fő pedig a koronavírus enyhe tüneteit észlelte magán, a tesztelése folyamatban van. A polgármester bízik abban, hogy a korábbi esetekhez hasonlóan ezúttal sem fogja igazolni a vizsgálat a vírus jelenlétét.

Áldozó Tamás elmondta, az Egyesített Szociális Intézmény, és az Egészségügyi Alapellátási Intézet saját forrásból nem szerzett be védőfelszereléseket az elmúlt héten, a központi ellátórendszerből azonban érkeztek ilyen eszközök. Mindkét intézmény megfelelő mennyiségő védőeszközzel rendelkezik - húzta alá dr. Áldozó Tamás.

A városvezető felidézte, a járvány kitörése óta több önkormányzati intézmény dolgozója jelezte, hogy szívesen részt venne a védekezésben. Összesen 16 fő került így az Egyesített Szociális Intézményhez, akik az inzénzményi ellátás valamennyi területén segítették a védekezést. A polgármester köszönetet mondott a helytállásukért, amelyet példamutatónak nevezett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk