Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2021. Augusztus 12. 15:23, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Pápán fotózták le a Google Street View autóját

Pápán fotózták le a Google Street View autóját

Olvasónk a Pápához tartozó Borsosgyőrön kapta lencsevégre a Google autóját.

Bár a társaság honlapján elérhető adatbázisban Pápa nem szerepel külön az idei célállomások között, de Veszprém és Győr igen. Valószínűsíthető, hogy a kisebb településeket nem tüntetik fel külön, így feltételezhető, hogy városunkban és környékén is frissíti a fent lévő utcaképeket a Google, minden bizonnyal nem kirándulni érkezett hozzánk a sofőr...

Magyarországon az Utcakép szolgáltatása 2013 óta érhető el, azóta a helyi képanyagot rendszeresen frissítik, hogy az a lehető legpontosabban tükrözze a valóságot – áll a Google közleményében. Az utcák és utak mellett a Google több magyar város gyalogos zónáit is rögzítette, valamint más, autóval megközelíthetetlen helyeket. Ennek köszönhetően a felhasználók ellátogathatnak a Balaton-partra, az Aggteleki Nemzeti Parkba, de kirándulhatnak az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban is.

A Google elkötelezett a személyes adatok védelme iránt, így a közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá vetik, amely elhomályosítja az emberek arcát, a rendszámokat, így azok nem lesznek beazonosíthatók, a magánéletükhöz való joguk nem sérül. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek (egyének, házak, autók stb.) elhomályosítására, ezt a képek jobb alsó sarkában található Hiba bejelentése gombra kattintva lehet igényelni.

Az Utcakép jelenleg a világ több mint 220 országában érhető el, beleértve az Antarktiszt és az Északi-sarkot is.

Fotó: Olvasónk (Czere Zsolt)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 16:52, szerda | Helyi

Három polgármesterjelölt indul teljes csapattal az önkormányzati választáson

Áldozó Tamás (Fidesz-KDNP), Grőber Attila (Élhető, Gyarapodó Városért Egyesület és 6 ellenzéki párt) és Marton Sándor (Mi Hazánk Mozgalom) mögött áll 10-10 ember, akik indulnak az egyéni választókerületekben.

2024. Május 08. 15:30, szerda | Helyi

Így képzik a járőrkutyákat a pápai katonák - Videó!

Közös kiképzést tartottak a napokban Pápán, az MH 47. Bázisrepülőtér és az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár járőrkutya vezetői.

2024. Május 07. 15:47, kedd | Helyi

NATO hadgyakorlat egyik központja a pápai légibázis

A Swift Response a Steadfast Defender 2024 részgyakorlata, amely a NATO szövetség keleti térségét helyezi középpontba.

2024. Május 07. 15:22, kedd | Helyi

Méhlegelőt alakítanak ki Pápán

A Városfejlesztő Kft. munkatársai a Külső-Várkertben telepítenek valódi méhlegelőt.