Városlista
2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2018. Január 13. 08:53, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Klebelsberg Központ: A 24.hu hazudik

Klebelsberg Központ: A 24.hu hazudik

Nagy port kavart a hírportálon megjelent írás, mely azt sugallja, a somlóvásárhelyi általános iskola igazgatójának azért kellett távoznia, mert az általa vezetett intézmény több uniós pályázaton is sikeresen szerepelt.

A 24.hu január 11-i cikkében azt írja, a "somlóvásárhelyi általános iskola tavaly három uniós pályázaton is elindult, és mindhármat meg is nyerte. A siker a magyar közoktatás léptékével mérve óriási összeget, 160 millió forintnyi támogatást hozott az évek óta lendületesen fejlődő intézménynek. Az igazgatónő fejlesztési terveinek azonban most nem várt következményei lettek. A tankerület vezetője december elején munkatársaival megszállta az iskolát, és mire elmentek, az igazgatónő aláírta saját lemondó nyilatkozatát, és idegösszeomlást kapott. A történtek hátteréről hivatalos magyarázat nem érkezett a tantestülethez, a megüresedett intézményvezetői székbe az egyik szomszéd település tanítónője ülhetett be. A ráadás az volt, hogy a Somlóvásárhelyen megírt legnagyobb összegű pályázatot egy másik falu iskolájának adta a tankerületi vezető."

Nagy döbbenetet vált ki bennünk, hogy a tankerület vezetője a sikeres pályázatok hatására az iskola vezetése ellen támad.

Somlóvásárhely szülői közössége karácsony előtt kért segítséget az emberierőforrás-minisztertől: 160-an írták alá a Balog Zoltánnak küldött levelet, miután kiderült számukra, hogy a helyi iskolát felügyelő pápai tankerület vezetője egyik napról a másikra eltávolította az igazgatót. A négydiplomás Martonné Vathy Hedvig több mint harminc éve dolgozott a somlóvásárhelyi iskolában, és 10 éve vezette az intézményt. A portál szerint Egyházi Andrea tankerületi igazgató december 8-án hat társával érkezett az iskolába, Martonnéval zárt ajtók mögött tárgyaltak. Az igazgatónő néhány óra múlva aláírta a lemondó nyilatkozatát és az áthelyezéséről szóló dokumentumot. A tankerületi igazgató egy pápai általános iskola alsó tagozatába helyezte át a mesterpedagógusi minősítésű igazgatónőt, aki – információnk szerint – nap végére idegösszeomlást kapott a történtek miatt a portál írása szerint.

Az iskolaigazgató szabálytalanságokat követett el - írja a tankerület

A 24.hu írása nyomán a Klebelsberg Központ közleményében azt írja, újabb hazugságok jelentek meg a sajtóban az iskolákról. "A Klebelsberg Központ sajnálattal tapasztalta, hogy a 24.hu-n a somlóvásárhelyi általános iskoláról megjelent, hazugságokat tartalmazó cikk hatalmas indulatokat kavart. Elfogadhatatlan, hogy egyesek politikai szándékú hangulatkeltéssel oktatási intézményeket, az oktatásért dolgozó szakembereket próbálnak meg ellehetetleníteni. A cikkben megjelent valótlanságok következtében fenyegetéseket kapott az érintett tankerületi igazgató. A Klebelsberg Központ minden esetben megvédi a jogszerűen, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva dolgozó munkatársait. A portálon megjelentekkel ellentétben a valóság az, hogy a tankerületi központhoz eljutott információk alapján az intézményvezető több szabálytalanságot követett el a nevezett pályázatok, valamint a hivatali működése során is, ezért vizsgálatot indított a fenntartó a történtek feltárására. Az intézményvezető saját maga kérte a felmentését és az áthelyezését, szó sem volt semmiféle nyomásgyakorlásról. A tankerületi központ időközben - a vizsgálat lezárása után - az ügyben büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen közfeladati helyzettel való visszaélés bűntette alapos gyanújával."

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 25. 15:14, hétfő | Helyi

Holnap jelentős felújítási munkák kezdődnek meg az elkerülő úton

Nagyjából másfél kilométer hosszan fognak aszfaltozni a következő hetekben, az Acsádi úti kereszteződés környékén.

2023. Szeptember 25. 11:29, hétfő | Helyi

Börtönbe mehet a férfi, aki eltiltás hatálya alatt vezetett és okozott balesetet

Tavaly novemberben okozott balesetet Békáson 24 éves férfi.

2023. Szeptember 25. 09:54, hétfő | Helyi

10 perc alatt kétszer intézkedtek csendháborítás miatt a pápai rendőrök

Csóton, illetve a pápai piacon is intézkedniük kellett a rendőröknek.

2023. Szeptember 23. 21:38, szombat | Helyi

Nyolc gólt lőtt a Perutz!

A Perutz a vármegyei labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában igazi gólfesztivált rendezett és nyolc alkalommal köszönt be a Csetény kapujába.