Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. Július 08. 08:22, péntek | Helyi
Forrás: Szerző: Matolcsi Renáta

Pápai rendőrnő a Miss World Hungary döntőjében

Pápai rendőrnő a Miss World Hungary döntőjében

Ruzsás Bettina szépségkirálynőként is szeretne a pápai utcák rendőre maradni

Másodszorra, sokkal érettebben próbál szépségkirálynői címet szerezni a pápai Ruzsás Bettina, aki egyetlen Veszprém-megyeiként került a legszebb huszonnégy döntős közé. Hogy kinek a fejére kerül a korona, az pontosan egy hét múlva derül ki egy nagyszabású showműsor keretében.
Addig azonban még sok megpróbáltatás vár a lányokra, ám Bettina rutinos versenyzőként áll a rajtvonalhoz.
 - Négy évvel ezelőtt, tizennyolc évesen már bejutottam a Miss World Hungary döntőjébe, de akkor nem értem el helyezést, talán mert még nagyon fiatal voltam. Azért jelentkeztem újra, mert úgy gondolom, most, 22 évesen kívül-belül megértem arra, hogy hazánkat képviselni tudjam egy világversenyen -mondja Bettina, aki Pápán született és ott járt iskolába is. - Felkészültebb vagyok, érettebb az arcom, a gondolkodásom. Nagyon komolyan veszem a versenyt, fél éve készülök rá fizikálisan és mentálisan is.

A komolysággal már csak azért sem lehet gond, mert Bettina a közgazdasági szakközépiskola után a Körmendi Rendészeti Szakképzőiskolát is elvégezte, másfél éve közlekedési járőrként dolgozik Pápán. Szolgálatban nadrágos egyenruhát visel, hiszen a szoknya a mindennapokra nincs rendszeresítve, és ha intézkedni kell, bizony határozott fellépésű, még a járművezető urak bókjai sem hatják meg.

Meséli, még középiskolás volt, amikor fogadásból jelentkezett egy strand szépe választásra, azóta több kisebb versenyt is megnyert. Most a legjobb húszba kerülés a célja, aztán a legszebb hét lány közé szeretné beverekedni magát. - S, ha már ott vagyok, akkor bármi lehet, még a korona is a fejemre kerülhet - mondja magabiztosan.
Versenytársaival még csak néhányszor találkozott, ám úgy látja, erős mezőny alakult ki.
- Az hogy szép valaki, még kevés, szerintem intelligencia és belső kisugárzás is kell a győzelemhez. Na, és persze vékony alak. Én az elmúlt időszakban a konditermes edzésnek köszönhetően nyolc kilót fogytam, az utolsó három hétre még öt-hét kiló mínuszt tűztem ki magam elé. Felkészítő edzőnk, Schobert Norbi is ennyit javasolt az első találkozáskor, de szinte kivétel nélkül mindenkinek jelezte, hogy fogynia kéne pár kilót. Kérte, hogy hagyjuk el a lisztet és a cukrot, valamint csökkentsük a sóbevitelt, mert az megfogja a vizet a szervezetünkben. Nekem a derekamból, a hasamról és a fenekemről kell még egy keveset lefaragni, de Norbi felesége, Rubint Réka gondoskodik arról, hogy az aerobik órákkal mindenki jó formába kerüljön.

A héten indult felkészítő táborban ebből mindennap lesz egy másfél órás program, emellett koreográfiát tanulnak a lányok. A huszonnégy versenyzőből négyen búcsúznak a végső finálé előtt, hogy kik lesznek ők, arról majd közönségszavazás dönt. Ezután dől el, hogy kinek milyen ruhája lesz, az alkalmi viseleteket Makány Márta tervezi meg, a bikini viszont egyforma. Bettina még nem tudja milyen ruhát kap, de kedveli a hosszú, elegáns darabokat. S bár a hétköznapokban kényelmesen öltözködik, a szigorú, hivatali egyenruha után szeret csinosabb darabokba bújni. Hosszú barna haját Zsidró Tamás mesterfodrász nem vágta le, sőt nem is festette, csak színezte egy minimális vörös árnyalattal, hogy fényesebb legyen a megvilágításnál.

- Volt egy egésznapos fotózás, ahol a bemutatkozó beszédünket is rögzítették. Akkor egy lilás-rózsaszínes, csillámos sminket kaptam, ami nagyon tetszett, mert jól állt a barna hajamhoz. Eddig minden remekül ment, remélem egy hét múlva is elégedett lehetek az elért eredménnyel - tette hozzá Bettina.

Bettina szívesen kipróbálná magát a modellszakmában és a divatfotózásban, de nem a rendőrségi munka rovására. - A modellszakmából harmincéves koromra kiöregednék, éppen ezért fontos, hogy legyen egy fix, polgári foglalkozásom. Ráadásul nagyon élvezem a munkámat, nagy kihívásnak tartom, nincs két egyforma napom. Szeretnék majd szakmailag előrelépni és baleset-helyszínelőként dolgozni, de ehhez sokat kell még tanulnom. A családban korábban senki nem volt rendőr, magamtól döntöttem a pálya mellet, sőt, már az öcsémet is megfertőztem, ő is jelentkezett az iskolába - mondta. 

 

Fotó: Kisalföld.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.