Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Április 22. 16:02, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Pápai piac - A polgármester reagált az ellenzéki vádakra

Pápai piac - A polgármester reagált az ellenzéki vádakra

A mai sajtótájékoztatón szóba került a Lombard Pápa helyzete is.

Mint ahogy arról oldalunkon is beszámoltunk, a Jobbik és az MSZP is megfogalmazta véleményét azzal kapcsolatban, hogy az önkormányzat bérbe fogja adni a pápai piac üzemeltetését. - Szomorúnak tartom, hogy Grőber Attila és Süle Zsolt egyaránt méltatlan hangulatkeltésre használja a piac bérbeadását. A két képviselő miért nem tartja fontosnak, hogy minimális munkavégzést mutasson fel száz-százötvenezret közelítő tiszteletdíjáért? Amennyiben kétségük van egy ügyletet illetően, miért nem tájékozódnak a Városházán? Miért nem élnek azzal a képviselői jogukkal, hogy betekintsenek a megkötött szerződésekbe? Miért tévesztik meg a pápaiakat, miért keltik - a valósággal szemben - azt a látszatot, hogy adatokat titkolnak el előlünk? Grőber és Süle mikor fognak önkormányzati képviselőhöz méltóan dolgozni - tette fel kérdéseit Áldozó Tamás.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy a pápai piac bérleti díjai elmaradtak a környéken szokásos áraktól, működtetése aránytalan erőfeszítéseket követelt meg a Városgondnokságtól. - Azt akarjuk, hogy a Városgondnokság városüzemeltetési feladatokkal foglalkozzon. A piacot az önkormányzat nyilvános ajánlatkérés és pályázati hirdetmény közzététele útján adta bérbe, a pályázati eljárást köztisztviselő kollégáink folytatták le. Amennyiben valaki korrupciót emleget, vagy sandán azt sejtet, akkor az köztisztviselő kollégáinkat vádolja hivatali bűncselekménnyel. Az ilyen sejtetéseket ezúton visszautasítom - fogalmazott Áldozó Tamás hozzátéve: az említett képviselőkek azt javasolja, a pápaiak összességének érdekeit képviseljék, ne egyéni sérelmek, piaci árusok profitérdeke és hangulatkeltése helyett.

Kérdésünkre Áldozó Tamás elmondta, a bérlőnek kötelező fejlesztést nem kell végrehajtania, viszont a szerződést lehetőséget teremt beruházásra, melyet a bérbe adó nem köteles megtéríteni. Az önkormányzat ugyanakkor vállal kötelezettségeket piaci fejlesztésekre, például burkolatcserére.

"Orbán Imrénél nagyon nagy bajok vannak"

Sajtó kérdésére a polgármester reagált Orbán Imre azon kérdésére is, hogy az önkormányzat kapott-e bármilyen ellenszolgáltatást azért, hogy Bíró Péternek adta a pápai labdarúgást, illetve a város miért nem szünteti meg a csapat támogatását, amikor "az szégyenteljes teljesítményével lejáratja Pápát"? - A Lombard Pápa a magyar NB1 tagja, vagyis ott van a legjobb 16 magyar csapat között. Az NB1-ben van, aki a bajnoki címért, van, aki a kiesés ellen küzd. Az a csapat is megérdemli a tiszteletet, amelyik a bentmaradásért harcol. Ami pedig az ellenértéket illeti: azt gondolom, hogy Orbán Imrénél nagyon nagy bajok vannak. Hogy van bőr az arcán ilyen kérdéseket feltenni. Visszautaítom ezt a felvetést, gyalázkodást, hangulatkeltést. Ez a hang Orbán Imre megjelenése előtt ismeretlen volt Pápán. Azt remélem, hogy a Jobbikban lesz annyi erő, hogy ettől a hangtól megszabaduljon - fogalmazott Áldozó Tamás.

A városvezető elmondta, az Új Lombard Kft. a várossal kötött szerződését mindaddig teljesíti, amíg az általa működtetett futballcsapat az NB1-ben, vagy az NB2-ben szerepel. Úgy fogalmazott, hogy a várostól független gazdasági társaság pénzügyeibe nem kíván beavatkozni - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.