Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Augusztus 28. 13:23, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Pápai Hús: Választott bírói bizottság rendezné a beszállítókkal fenálló vitát

Pápai Hús: Választott bírói bizottság rendezné a beszállítókkal fenálló vitát

Választott bírói bizottságot alakít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Pápai Hús 1913 Kft. és a neki beszállító termelők közötti vita békés rendezésére - közölte a kamara szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a kamara bízik abban, hogy az általa felajánlott segítség elfogadását az érintettek érdemben mérlegelni fogják.

A felek között a beszállított, de ki nem fizetett áru ellenértéke miatt alakult ki egyre élesedő vita.
Miután az érintettek mindegyike tagja a kamarának, a szervezet szerint ki kell használni minden olyan lehetőséget, amelyet a kamara az érintetteknek a békés vitarendezés érdekében nyújtani tud - áll a közleményben.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a szervezet mellett működő Állandó Választott Bíróság elnökével egyetértésben a kamarai választott bírói listán szereplő személyek közül három tagú jószolgálati bizottságot kért fel. A bizottság tagjai magas szintű jogi, mediációs, élelmiszeripari, valamint pénzügyi ismeretekkel rendelkező személyek.

A jószolgálati jelleg keretében lehetőség nyílna az érintettek közötti higgadt és szakszerű egyeztetésre, az érdekeket és a lehetőségeket kölcsönösen figyelembe vevő javaslatok kidolgozására. A kamara álláspontja szerint a jószolgálati bizottság az érintettek felkérése esetén és kötetlen keretek között végezné munkáját.

Korábban arról írtunk, hogy elfogyott a gazdák türelme, ezért nyomatékosabb eszközhöz nyúlnak: szeptember 2-án tüntetést tartanak a Pápai Hús 1913 Kft. székháza előtt, hogy a cég azonnal fizesse ki a nekik járó tartozását. Az MTI közleménye nem számol be arról, hogy a kamara döntése nyomán a beszállítók elnapolják-e a demonstrációt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.