Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2014. Január 16. 21:29, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), MTI

Pápai Hús: Nem lesz felszámolás, megegyeztek a hitelezőkkel

Pápai Hús: Nem lesz felszámolás, megegyeztek a hitelezőkkel

Megszületett a csődegyezség a Pápai Hús 1913 „cs.a” Kft. és hitelezői között a mai csődegyezségi tárgyaláson.

A délelőtt fél 11-re meghirdetett csődegyezségi tárgyaláson a hitelezők több mint 80 százaléka megjelent. Az egyeztetés sikeresen zárult: a tőketartozások 50 százalékát meghaladó mértékben fizeti ki hitelezőit az önkormányzati kézben lévő gazdasági társaság, legkésőbb 2014 június 30-ig. Így a nem biztosított hitelezők felé fennálló mintegy 2,6 milliárd forintból, 1,3 milliárd forintot fizet ki a cég. Az ajánlatot egyhangúlag fogadták el a jelen lévő hitelezők.

Áldozó Tamás polgármester kiemelkedő eredménynek nevezte az egyezséget, emlékeztetve, hogy általában a csődeljárás alatt álló cégek ennél kedvezőtlenebb megállapodást tudnak ajánlani hitelezőik számára. Hozzátette: az önkormányzati tulajdonban lévő, jelenleg csődeljárás alatt álló gazdasági társaság csődegyezségi tárgyalásán a hitelezők több mint 80 százaléka megjelent, ami azt jelzi, hogy számukra is fontos a húsipari vállalat megmaradása.

Áldozó beszélt arról, hogy a mostani előrelépés egy decemberi kormányhatározatnak köszönhető, hiszen a cég tavaly ősszel még azt tudta ajánlani a hitelezőknek, hogy a tartozás 5 százalékát fizeti ki kezdetben, majd további 41 százalékot az ingatlanok értékesítése után. A felek a fizetési határidő meghosszabbításáról döntöttek, ez azonban technikai jellegű határidő–hosszabbítás, hiszen a Pápa–Ser csődegyezsége nagymértékben függ a Pápai Húsnál született döntéstől – magyarázta a polgármester.

A húsipari társaság menedzsmentje arra törekszik, hogy a csődegyezségről szóló dokumentumokat mielőbb átadja az illetékes Cégbíróságra, és a hitelezők a lehető leghamarabb pénzükhöz jussanak – szögezte le Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:35, kedd | Helyi

Arcon ütötte és a haját tépte

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi nőt.

2024. Május 13. 21:58, hétfő | Helyi

Áldozó Tamás: Jó a közbiztonság Pápán

A polgármester a Szent László utcáról jelentkezett be videójában.

2024. Május 13. 16:36, hétfő | Helyi

Éjszaka permetezik a vadgesztenye fákat Pápán

2024. Május 13. 08:00, hétfő | Helyi

Önkéntes felajánlásként festette meg a mezőlaki dínótojást a pápai művész

A Herendi Porcelánmanufaktúrában mesterfestőként és tervezőként dolgozó Vida Sándor pápai művész készítette el a Föld Napján átadott dínótojást.