Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Február 19. 10:49, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

Pápai Filmfesztivállal és országos premierekkel nyílik meg újra a pápai Petőfi Mozi!

Pápai Filmfesztivállal és országos premierekkel nyílik meg újra a pápai Petőfi Mozi!

Élénk érdeklődés mutatkozik a városban és környékén a pápai Petőfi Mozi újjászületése kapcsán. Utánajártunk azoknak a kérdéseknek, amik leginkább a figyelem középpontjában állnak...

Csaknem két év telt el azóta, hogy megkezdődött a mozi homlokzatának és előterének felújítása. Sokáig az is kérdéses volt, vajon lesz-e még filmvetítés a moziban és ha igen, akkor milyen minőségben. Nem kell tovább várni a válaszra, ugyanis lesz filmvetítés, sőt. Március 2-án kezdetét veszi a Pápai Filmfesztivál, melynek keretében 12 napon át, 23 filmet, 51 előadásban tekinthetnek meg a pápaiak. Ezzel ünnepélyesen újra megnyitja kapuit a pápai Petőfi Mozi.

Ottjártunkkor még nagy volt a sürgés-forgás az épületben. A fűtés már elkészült, jelenleg a villanyszerelési munkálatok zajlanak, valamint a mellékhelyiségek felújítása. Hamarosan megérkezik az új mozitechnika is - tudtuk meg Micsik Zoltántól. A mozi újdonsült üzemeltetője kérdésünkre elmondta, korszerű, digitális eszközökkel történik majd a filmvetítés. - A winchesteren érkező filmeket egy nagyfelbontású projektorral vetítjük majd ki. Ez lényegében azt jelenti, hogy a vetített kép még a full HD minőségnél is sokkal élesebb, színtelítettebb és részletgazdagabb lesz, és mindez egy több mint 12 méteres fimvásznon. Micsik Zoltántól azt is megtudtuk, hogy az önkormányzat beruházásaként maga a filmvászon is megújul, így egy új, úgynevezett silverscreen vásznon tekinthetik majd meg a vendégek a fimleket, mely tovább fokozza az élményt.


Micsik Zoltán a mozivászon mögötti munkálatokat mutatja be

Az új mozi nézőterén is lesznek változások. A már meglévő mozifotelek a kor színvonalának tökéletesen megfelelnek, így azok nem lesznek kicserélve, viszont a terem esztétikailag meg fog újulni. A hangtechnika is megfelelő, ám a terem akusztikáján kell javítani, ezt speciális függönyökkel oldják majd meg a szakemberek.

Az újranyitás alkalmából nagy durranásra készülnek Micsik Zoltánék, ugyanis márciusban egy nagyszabású filmfesztivál veszi kezdetét. - Az első 12 nap 23 mozijait az elmúlt fél év sikerfilmjeiből válogattuk össze, a gyerekfilmektől a komoly hangvételű darabokon át a gengszterfilmekig. Micsik Zoltán leszögezte, a filmfesztivált követően a legtöbb filmet az országos premierrel egyidőben játsza majd a Petőfi Mozi.


A mozi előtere teljesen megújult

Kedvezményes és teljes árú jegyek is válthatók majd. A 2D-s filmekre 850 és 1000, a 3D-sekre pedig 1100 és 1300 Ft-ért lehet bejutni. Hozzá kell tenni, hogy a 3D-s filmekre 200 Ft-ért szemüveget kell vásárolni (akinek nincs), ám ez egy egyszeri költség, ugyanis legközelebb bárki magával viheti. A Pápai Filmfesztiválra egységesen 800 Ft-ért lehet jegyet váltani.

Micsik Zoltán kiemelte, a moziélményhez hozzátartozik a büfé is. Palackos és gépi üdítőkkel, csokival, chips-el, pattogatott kukoricával és reményeik szerint nachos-szal várják majd a vendégeket.

A mozi üzemeltetője bízik abban, hogy újra közösségi élmény lesz Pápán moziba járni, és cél az, hogy aki eljön, szívesen térjen vissza máskor is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.