Városlista
2022. május 21, szombat - Konstantin

Hírek

2011. Augusztus 25. 08:35, csütörtök | Helyi
Forrás: Naplo-online

Pápai fiatal is érintett az idősek megtámadásában

Pápai fiatal is érintett az idősek megtámadásában

Több idős nőt is megtámadtak és kirabolták Ajkán. A tettesek között egy pápai fiatal is van.

A bírósági ítélet szerint az első ilyen bűncselekményt a 17 éves kislődi B. György egyedül követte el, amikor tavaly december 7-én Ajkán a vízmű előtti járdán hátulról megtámadott egy idős asszonyt, akinek a válláról először nem sikerült lerántania a táskát.

Amikor az asszony földre került, támadója maga után húzta. A sértett egy idő után feladta a küzdelmet. A fiatal rabló csupán 600 forinthoz jutott. Négy nappal később a vádlott együtt szórakozott a halimbai H. Józseffel (18) és a pápai H. Jánossal (17).

Ekkor szóba került, hogy milyen könnyen lehetne pénzhez jutni a fenti módszerrel. Hárman a Kórház utcában követtek egy idős nőt, majd támadásba lendült B. György, aki különösebb erőszak nélkül megszabadította kézitáskájától a hölgyet. A banda elmenekült, majd a közeli tónál osztozkodtak a zsákmányon. Összesen 4500 forinthoz jutottak, s egy 125 ezer forintot érő szemüveghez, amellyel nem tudtak mit kezdeni.

Az összeget kevésnek találták, mert két nappal később a három rabló a Korányi utcában - megint csak este fél nyolckor - szemelte ki áldozatát. Amikor H. József erősen megrántotta az idős nő vállán lévő táskát, áldozata a földre esett. Ez alkalommal 10 ezer forinttal lettek gazdagabbak a fiatalok, amiből cigarettát vettek, majd elosztották egymás között a summát.

A tárgyaláson H. Jánosnak azért is kellett felelnie, mert 2009 tavaszán egyik barátja segítségére sietett, hogy egy nő miatt megverjék harmadik társukat a pápai buszpályaudvaron.

A rablásokat elkövető két fiatalkorúnak, H. Jánosnak egy évet, B. Györgynek egy év négy hónapot kell fogházban töltenie, míg a legsúlyosabb ítéletet H. Józsefre mérte a bíróság: mint különös visszaesőnek öt évre kell fogházba vonulnia. Az ítélet jogerős.

A kép illusztráció.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 20. 12:41, péntek | Helyi

Hamarosan elkészül az új várkerti parkoló

Összesen 339 parkolóhely jön létre a Fő tér közelében a mostani parkolóépítésnek köszönhetően, amely 125 autó számára teszi lehetővé a várakozást.

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 19. 19:06, csütörtök | Helyi

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

Hárman meghaltak, ketten pedig súlyosan megsérültek abban a balesetben, amelyben két autó frontálisan összeütközött csütörtök délelőtt Kecskemétnél