Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. November 15. 11:49, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Pápai cégek telephelyeire tört be a győri férfi

Pápai cégek telephelyeire tört be a győri férfi

A Pápai Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a 44 éves győri férfinak, aki két esetben, előbb 2021. október 7-én, majd egy hónappal később is betört egy pápai cég telephelyére, illetve irodaépületébe, hogy onnan értékeket tulajdonítson el.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető ismeretlen társával a drótkerítést átvágva jutott be a telephely udvarára, majd befeszítették az irodaépület földszintjén lévő bolt ajtaját, s onnan késeket, hentesbárdot, egyéb konyhai kiegészítőket, elektronikai eszközöket, laptopokat tulajdonítottak el mintegy 500 000 forint értékben. A gyanúsított az épület egyik helyiségében lévő széfben tárolt készpénzt is megpróbálta ellopni, azonban a biztonsági szolgálat helyszínre érkező munkatársai ezt megakadályozták. A férfi 2021. november 9-én hajnalban, ismeretlen társával együtt újra próbálkozott, azonban a biztonsági őrök ez esetben is megzavarták őket, így egy letört biztonsági kamerán kívül mást nem tudtak eltulajdonítani. A férfit a nyomozó hatóság még aznap délután őrizetbe vette, és jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete, kisebb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette, valamint jármű önkényes elvételének bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként, minthogy az elkövető november 9-én a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül használta azt a gépkocsit, amellyel a bűncselekmény elkövetése érdekében Pápára utaztak. Az ügyészség a szökés-elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A végzés a védelmi fellebbezésre tekintettel nem végleges.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.