Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Augusztus 10. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma

Pápai bornapok

Pápai bornapok

Idén átalakul, kibővül és új nevet is kap a borfesztivál.

Dr. Áldozó Tamás sajtótájékoztatóján elmondta, hogy új alapokra kívánják helyezni a program filozófiáját, kibővítik, megújítják azt. A Pápai Bornapokat ezúttal szeptemberben (szeptember 7-11.) szervezik meg, mivel e hónapra már lezajlanak a Veszprém megyei, Balaton-parti borfesztiválok, melyeken a termelők nagy része képviselteti magát. Változás az is, hogy sokkal több pincészetet várnak a rendezvényre. Ezért a helyszín is megváltozik. Idén nagyobb helyen, az Esterházy kastély előtti téren rendezik meg a fesztivált. 

Érdekesség, hogy a szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a "magyar gasztronómiába nem illő, a bornapok filozófiájától idegen termékeket ne forgalmazzanak, így a borfesztiválon nem lehet például sört kapni, és – a hagyományos értelemben vett – szénszavas üdítőitalok sem kerülhetnek az asztalokra." - Kérdés, mi lesz azokkal, akik nem kívánnak bort fogyasztani.

A fesztiválra természetesen előadókat is meghívtak. A fesztivál beharangozója és a fellépők nevei ITT tekinthetők meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.