Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. December 20. 13:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Pápa város adóssága 0 forint

Pápa város adóssága 0 forint

A kormány valamennyi település adósságát konszolidálja, köztük Pápa városát is. 1,7 milliárd forintnyi tehertől szabadul a város, így évről évre több pénz juthat minden másra. A helyi gazdaság is élénkül.

A Gyurcsány-Bajnai kormányok vidékromboló politikája ellen mindent megteszünk azért, hogy Pápa is talpra álljon és pénzügyileg megerősödve élhetőbbé is váljon. Mint modta, 2005 és 2010 között a települések adóssága megnégyszereződött. - Végre a nyomasztó adósságtörlesztés helyett a fejlődés, a munkahelyteremtés és a gazdaságfejlesztés kerülhet előtérbe. Több pénz juthat a foglalkoztatási programokra, a gyermekek jövőjét szolgáló programokra, szociális és egészségügyi célokra, a helyi közbiztonságot javító intézkedésekre, útjavításokra és minden egyébre, ami a lakosok számára fontos - mondta a miniszter.

1,7 milliárdtól szabadul a város

Kiemelte, az adósságátvállalásért cserébe a kormány azt kéri az önkormányzatoktól, hogy az eggigieknél is intenzívebben kapcsolódjanak be a helyi gazdaság élénkítésébe. Arra kérjük Pápa városát is, hogy készítsen gazdaságfejlesztési és növekedési tervet, amely bemutatja a település jövőképét és a gazdasági kitörési pontokat.

Hende Csaba Pápán beszélt az adósságátvállalásról

Áldozó Tamás polgármester elmondta, a két ütemben átvállalt adósság Pápa városa esetében összesen 1,7 milliárd forint. Ez egyben azt is jelenti, hogy a város költségvetése 100 milliós nagyságrendű összegtől szabadul évről-évre.

Nő a helyi gazdaság

A polgármeser a helyi iparűzési adóbevételek kapcsán úgy fogalmazott, hogy az helyi gazdaság jó ütemben és jól teljesít. - Sikerült elérnünk, hogy a helyi gazdaság a válság előtti szintet elérje. 2012-ben az iparűzési adóbevételek 10%kal haladták meg az előző évit és a jelenlegi adatok szerint idén is hasonló mértékű bővülésre lehet számítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.