Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Június 11. 09:39, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Óvodákba tört be, elfogták

Óvodákba tört be, elfogták

Szabadidejében fogta el 2014. június 8-án Szabó Péter r. törzsőrmester körzeti megbízott az 54 éves Cs. Béla kéleshalmi lakost, aki ellen a Pápai és a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság is elfogatóparancsot bocsátott ki.

A rendelkezésre álló adatok szerint Szabó Péter r. törzsőrmester szolgálaton kívül gépkocsival közlekedett Kemenesszentpéter közelében, amikor felfigyelt egy úttest szélén gyalogló férfire. A gyalogosban felismerni vélte a körözött Cs. Bélát, akitől útba igazítást kért, hogy meggyőződjön arról, valóban a körözött személlyel találkozott-e. A rövid beszélgetés után tovább haladt, majd hamarosan visszafordult, hogy intézkedés alá vonja a férfit. Ezt észlelte a körözött személy is, aki befordult egy földútra és futni kezdett. A magát szolgálatba helyező rendőr Cs. Béla utána szaladt, majd 150 méter után utol érte és igazoltatta, az időközben helyszínre érkező egyenruhások pedig előállították a férfit a Pápai Rendőrkapitányságra. Györgydeák Zoltán r. főtörzszászlós, a Bűnügyi Osztály nyomozója gyanúsítottként hallgatta ki az elfogott személyt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2014. május 7-én betört a mezőlaki óvodába és a mellette levő általános iskolába. Az óvodából nem lopott el semmit, ám az iskola gazdasági irodájának lemezszekrényét felfeszítette és onnan több százezer forintot zsákmányolt. Az elkövető vallomásában elismerte a betörést és elmondta, hogy több hasonló bűncselekményeket is elkövetett az elmúlt hónapokban. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elfogott személy 2014. február 27-e és 2014. június 3-a között hét Pápa környéki intézménybe – főként óvodákba – tört be, ahonnan általában készpénzt és élelmiszereket tulajdonított el.
A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Cs. Bélát 2014. június 8-án őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék