Városlista
2021. augusztus 3, kedd - Hermina

Hírek

2014. Június 11. 09:39, szerda | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Óvodákba tört be, elfogták

Óvodákba tört be, elfogták

Szabadidejében fogta el 2014. június 8-án Szabó Péter r. törzsőrmester körzeti megbízott az 54 éves Cs. Béla kéleshalmi lakost, aki ellen a Pápai és a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság is elfogatóparancsot bocsátott ki.

A rendelkezésre álló adatok szerint Szabó Péter r. törzsőrmester szolgálaton kívül gépkocsival közlekedett Kemenesszentpéter közelében, amikor felfigyelt egy úttest szélén gyalogló férfire. A gyalogosban felismerni vélte a körözött Cs. Bélát, akitől útba igazítást kért, hogy meggyőződjön arról, valóban a körözött személlyel találkozott-e. A rövid beszélgetés után tovább haladt, majd hamarosan visszafordult, hogy intézkedés alá vonja a férfit. Ezt észlelte a körözött személy is, aki befordult egy földútra és futni kezdett. A magát szolgálatba helyező rendőr Cs. Béla utána szaladt, majd 150 méter után utol érte és igazoltatta, az időközben helyszínre érkező egyenruhások pedig előállították a férfit a Pápai Rendőrkapitányságra. Györgydeák Zoltán r. főtörzszászlós, a Bűnügyi Osztály nyomozója gyanúsítottként hallgatta ki az elfogott személyt, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2014. május 7-én betört a mezőlaki óvodába és a mellette levő általános iskolába. Az óvodából nem lopott el semmit, ám az iskola gazdasági irodájának lemezszekrényét felfeszítette és onnan több százezer forintot zsákmányolt. Az elkövető vallomásában elismerte a betörést és elmondta, hogy több hasonló bűncselekményeket is elkövetett az elmúlt hónapokban. A nyomozás jelenlegi adatai szerint az elfogott személy 2014. február 27-e és 2014. június 3-a között hét Pápa környéki intézménybe – főként óvodákba – tört be, ahonnan általában készpénzt és élelmiszereket tulajdonított el.
A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya Cs. Bélát 2014. június 8-án őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Augusztus 03. 11:54, kedd | Helyi

Új mentőautót kapott a Pápai Mentőállomás

Folyamatosak az új mentőgépkocsi beszerzések az országban, 2010 óta a felére csökkent a mentőautók átlagéletkora.

2021. Augusztus 03. 11:02, kedd | Helyi

Zene – Tánc – Bor – Somló… Somló Fesztivál 2021

2021. Augusztus 03. 08:08, kedd | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

2021. Augusztus 02. 16:39, hétfő | Helyi

Így néz ki most a megújuló Várkert!

Legutóbb április végén jártunk a Zöld Város Projekt keretében teljes körűen megújuló Várkertben és Erzsébet ligetben.