Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Február 22. 11:07, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Óvjuk az erdőket!

Óvjuk az erdőket!

A pápai rendőrök a polgárőrökkel, az erdészekkel, a hivatásos vadászokkal és a természetvédelmi őrökkel közösen figyelik és védik az illetékességi területükön lévő bakonyi erdők rendjét.

A jó idő beálltával egyre több túrázó, kiránduló és sportoló látogat a Bakony erdeibe, ugyanakkor rendőrségi tapasztalat, hogy ezek a személyek esetenként jogsértő tevékenységeket is megvalósítanak, melyekkel erdőrendészeti-, természetvédelmi szabálysértést vagy akár természetkárosítás bűntettét is elkövethetik. Az erdők védelme és a jogsértések megelőzése érdekében a rendőrség az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

• Járművel közlekedni csak a közforgalom számára megnyitott erdészeti magánúton, a járműközlekedésre kijelölt erdei úton, valamint erdőgazdálkodó beleegyezésével az erdészeti feltáróhálózat részét képező egyéb erdei úton szabad.

• Tilos az erdőben, illetve az erdészeti feltáróhálózat részét képező erdei úton quaddal, terep-motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral, valamint motorkerékpárral közlekedni.

• Csak az erdőgazdálkodó hozzájárulásával szabad az erdőben huszonnégy órát meghaladóan üdülési, illetőleg sportolási célból tartózkodni, táborozni, sátrat felverni.

• Tilos a természeti területen szemetelni, a területet más módon beszennyezni és engedély nélkül tüzet rakni.

• Tilos a védett élő szervezet egyedét, származékát vagy a barlangi képződményt megrongálni, elvinni, elpusztítani, illetve védett vagy fokozottan védett állatfaj egyedét élettevékenységében jelentős mértékben megzavarni.

• A bakonyi erdőkben jellemző hóvirág és nyári tőzike védett növény, azokat leszedni nem szabad.

A Pápai Rendőrkapitányság a társszervekkel közösen rendszeresen ellenőrzi majd a jogszabályok betartását az erdőkben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.