Városlista
2021. április 21, szerda - Konrád

Hírek

2021. Február 25. 14:31, csütörtök | PR
Forrás: (x)

Otthoni Húsvét

Otthoni Húsvét

A húsvét a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, mely során Jézus feltámadásáról emlékezünk meg.

E néhány nap alkalmas arra, hogy kiszakadjunk a munkából és a dolgos hétköznapok rohanása helyett a családunkkal töltsük az időt.Sokan ilyenkorra időzik az utazást, melyre azonban most nincsen lehetőségünk. De ha már be vagyunk zárva az otthonunkba, díszítsük fel azt a tavaszvárás jegyében.

Húsvéti nyúl

Érdekes, hogy bár keresztény ünnepről beszélünk, a nyúl, illetve a tojások már az ókorban is megjelentek és jóval a kereszténység előtt a termékenység és a tavaszvárás szimbólumaivá váltak. A húsvéti dekorációk origója maga a húsvéti nyúl, amely megjelenhet koszorún, de önmagában is remekül mutat egy kis szobrocskaként.

Ha van gyermek a háznál, akkor érdemes a textilből vagy plüssből készült változatokat előnyben részesíteni, hiszen ezek kifejezetten kompatibilisek a legkisebbekkel is. Ha dekoráció csak a polcra kerül, akkor viszont az ezüstös vagy arany színezetű, kisebb figurákat javasoljuk.

A tojások

Klasszikus kelet-európai szokás a tojásfestés. Válasszunk eleve dekorációnak szánt arany tojásokat, melyek tovább díszíthetőek egy családi program keretében. Ha azonban erre idén nincs lehetőségünk, készen is vásárolhatunk olyan koszorúkat, amelyek tavaszias virágokkal és növényekkel borítottak be és esztétikusak akár az ebédlő asztalon vagy a bejárati ajtóra felakasztva.

Gyertyák és tartók

A húsvéttal nem csupán a tavaszt, de egyben a természet újjáéledését is összekötjük. Ilyenkor nyílnak ki először kedvenc virágaink, a környezetünk újra megtelik illatokkal. Ezeket egy hangulatos tavaszi dekoráció elemeiként is felhasználhatjuk: elég a lakásban elhelyezünk egy illatgyertyát ahhoz, hogy azonnal kellemes hangulat alakuljon ki. A gyertyákhoz válasszunk az elegáns húsvéti gyertyatartók közül, melyek elérhetőek kerámia és üveg alapanyagból is.

További dekorációs ötletekért keressük fel az Ewalds honlapját, ahol meg is tudjuk vásárolni a legdivatosabb húsvéti kiegészítőket.

A fotó forrása:

Yuganov Konstantin / Shutterstock.com

Címkék: dekoráció, húsvét

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 13:59, hétfő | PR

Tervezzünk kirándulást Székesfehérvárra!

Székesfehérvár leginkább a királyok városaként szokták emlegetni. Fejér megye megyeszékhelye egy olyan dinamikusan fejlődő város, mely számos kulturális és közéleti látnivalóval és programmal várja a látogatókat.

2021. Április 16. 13:53, péntek | PR

Világméretű koncerttel jelentkezik Leslie Mandoki és csapata

A pandémia miatti koncertstop egy különleges produkciót hívott életre, a zenei show résztvevői a digitalizáció segítségével a földrajzi távolság ellenére együtt játszanak, rengeteg nézőhöz eljutva.

2021. Április 02. 13:16, péntek | PR

Így lehet megtudni, hogy érvényes-e még az autópálya-matricánk

Online vette meg az e-matricáját, és nem emlékszik, hogy pontosan meddig érvényes? Vagy véletlenül kitörölte a visszaigazoló e-mailt, amiben megnézhette volna?

2021. Április 02. 13:08, péntek | PR

Hogyan fuss neki a kocsi műszaki vizsgájának?

A műszaki vizsga alapfeltétele annak, hogy a kocsidat közúti forgalomba vihesd. Sokan nyűgnek tekintik a rendszeres műszaki vizsgát, pedig rendkívül fontos oka van annak, hogy ilyen szigorú a szabályozás.