Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Március 06. 09:06, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Ötletek a térség fejlesztéséről

Ötletek a térség fejlesztéséről

A 2014-2020 között európai uniós forrásból megvalósuló területfejlesztési stratégiát fogalmazott meg a Veszprém Megyei Önkormányzat. Ennek segítségével határozhatják meg céljaikat a térség önkormányzatai.

"Pápa és térsége terület-fejlesztési program értékelése a 2014-2020-as programozási időszakra vonatkozóan" - címmel szervezett szakmai napot Pápa város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Önkormányzat, melyre meghívást kaptak a pápai kistérség településeinek polgármesterei,hogy megvitassák fejlesztési ötleteiket. A szakmai nap célja az volt, hogy a következő uniós költségvetési ciklusban minél hatékonyabban tudjanak uniós forrásokat lehívni.

Dr. Kovács Zoltán köszöntötte a megjelenteket. A kormánymegbízott elmondta, területfejlesztési program egy alulról építkező rendszer. A kistérségek települései fogalmazzák meg fejlesztési céljaikat, a szakemberek pedig meghatározzák Veszprém megye területfejlesztésének kitörési pontjait.

Dr. Áldozó Tamás a pápai fejlesztési célokról szólt. A polgármester elmondta, a pápai tervek megvalósításához nem nyújt elegendő forrást a Területi Operatív Program pályázatai nyomán, ezért a TOP csak az egyik forrása lesz a követező hét év fejlesztésének. A tervek között szerepel egyrészt a belvárosrehabilitáció folytatása (Március 15. tér rekonstrukciója, a Fő tér és a Március 15. tér közötti utcák (Kossuth utca, Fő utca), vagy a Pálos tér megújítása). Másrészt a szociális városrehabilitáció, melynek keretében funkcióját vesztett városrészek újulhatnának meg. Ennek keretében tervezik a dohánygyár épületében egy kulturális központ kialakítását - hangzott el a szakmai napon.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében a 2014-2020 közötti időszakban a Veszprém megyére jutó forrás 21,5 milliárd forint, ezen túl pedig 17 milliárdos várostérségi keret is rendelkezésre áll, amiből 3 milliárd 69 millió forint jut a pápai kistérségre.


Fotó: dohanymuzeum.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.