Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Március 28. 11:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Öt utcában újul meg a járda egyidőben

Öt utcában újul meg a járda egyidőben

A hét elején számoltunk be arról, hogy a Táncsics utcában megkezdődött a járda újjáépítése, ezzel egyidőben dolgoznak a Korvin utcában, de megkezdődik a kivitelezés a Toldi, a Döbrentei és az Árpád utcákban is.

A Toldi utca mindkét oldalán új burkolatot kap a járda, összesen 338 méter hosszan és 432 négyzetméteren. Nem ez az első utca a városrészben, ahol a korábbi években hasonló felújítás történt, a Rozmaring, a Kmety és a Czuczor utcákban épült újjá a járda és amint a Toldiban végeznek a Városfejlesztő Kft. kivitelezői, a közeli Martonfalvay utcában folytatják a munkát. Vörös Ibolya önkormányzati képviselő örömét fejezte ki a beruházások kapcsán, amelyek a lakosok komfortját és biztonságos közlekedését javítják, továbbá az ingatlanok értékét is növelik. A járda felújítását indokolja, hogy a burkolat rossz minőségű volt már, illetve hogy a közeli általános iskola megközelíthetősége biztonságosabbá váljon.

Áldozó Tamás polgármester elmondta, az idei évre kilenc utca járdájának a felújításáról döntöttek, összesen 104 millió forintból, de az adóbevételek várható pozitív alakulása és ingatlanok értékesítése további járdaépítéseket vetítenek előre az év második felére. – Ezek olyan beruházások, melyek a hosszútávú tartósság igényével készülnek, ezek a járdák alkalmasak arra, hogy több évtizedig szolgálják a pápaiakat. Azt reméljük, hogy ezzel a minőségi járdaépítéssel belátható időn belül végig lehet érni a városon és később át lehet térni hangsúlyosabban más infrastruktúrák, például alsóbb rendű utak megújítására is – mondta el a városvezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.