Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Május 10. 17:00, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Öt pápai, vagy Pápa környéki iskolában újul meg az elektromos hálózat

Öt pápai, vagy Pápa környéki iskolában újul meg az elektromos hálózat

Közel 230 millió forintot nyert el a Pápai Tankerületi Központ, amelyből összesen hat intézményben újul meg a teljes hálózat. Öt pápai, vagy Pápa környéki iskolát érint a fejlesztés, továbbá egy devecseri intézményt.

Az ünnepélyes munkaterület átadáson dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy amikor az állam úgy döntött, hogy átveszi az önkormányzati iskolák fenntartását, akkor abból a feltételezésből indult ki, hogy elsősorban a kisebb önkormányzatok által fenntartott intézmények felzárkóztatását, nagyobb anyagi támogatásban való részesítését kell megvalósítani. A képviselő örömét fejezte ki, hogy ismét egy jó példának lehetünk szemtanúi, és Pápán, Devecserben és több kisebb településen történik jelentős beruházás. Hangsúlyozta, az elektromos hálózat megújítása nemcsak a megnövekedett informatikai igények miatt lényeges, hanem a biztonságos üzemeltetés szempontjából is kiemelt jelentőséggel bír.

Egyházi Andrea tankerületi igazgató elmondta, a szóban forgó projekt hat iskolát érint, a pápai Weöres Sándor Általános Iskolát 49 millió forintból, a csóti iskolát 47 millióból, a devecseri Gárdonyi Géza Általános Iskolát 34 millió forintból, a Pápateszéri Általános Iskolát 35 millió forintból, a vaszari iskolát 41 millióból, míg az ugodit 28 millióból korszerűsítik. Hozzátette, az iskolák kiválasztásánál fő szempont volt, hogy ott valósuljanak meg a fejlesztések, ahol azokra a legnagyobb szükség van.

A beruházás keretében a meglévő régi, elavult, a mai igényeknél alacsonyabb terhelésűre tervezett villamos vezetékek cseréjét végzik el, új kapcsolókat és dugaljakat szerelnek fel, ahol szükséges, kicserélik a főelosztókat és alelosztókat építenek be a rendszerbe. A hibás, balesetveszélyes lámpatestek cseréjét tartalmazza a projekt, ahogy a korszerű villámvédelmi rendszerek kiépítését is - ismertette a részleteket Egyházi Andrea.

Az eseményen részt vett dr. Áldozó Tamás is. Pápa polgármestere megköszönte a tankerületi központnak, hogy jó gazdái a pápai iskoláknak, hiszen a városlakók profitálnak ezekből a beruházásokból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.