Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Március 04. 13:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Öt pápai rendőrnek adott át jutalmat a polgármester

Öt pápai rendőrnek adott át jutalmat a polgármester

Dr. Áldozó Tamás azt ismerte el, hogy a rendőrök két illegális hulladéklerakóval szemben is eredményesen tudtak fellépni.

A Pápai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársait: Dobos Petra őrmestert, Füredi Zoltán törzszászlóst, Mózes Attila őrnagyot, Császár Marcell törzsőrmerstert, valamint Némethy Zsolt törzsőrmestert jutalmazta meg a városvezető.

Dr. Áldozó Tamás, miután gratulált a rendőröknek azt mondta, hogy a tavalyi év vége óta, amióta új vezetője van a pápai rendőrkapitányságnak, úgy látja, hogy szemléletváltás történt, és olyan ügyek is a rendőri munka célkeresztjébe kerültek, amelyekre korábban kevesebb energia jutott. - Ezek olyan ügyek, melyek sok jóérzésű ember felháborodását kiváltották már, és általában az illegális hulladéklerakáshoz kapcsolódnak. Őszintén örülök annak, hogy a rendőrség ezekben az ügyekben eredményeket tudott elérni - fogalmazott a polgármester.

Bauer Tibor alezredestől, közrendvédelmi osztályvezetőtől megtudtuk, egy állampolgár értesítette a rendőrséget 2021. február 27-én este arról, hogy Pápa egyik utcájában szemetet rakott le egy ismeretlen férfi. A helyszínre érkező rendőrök több zsáknyi háztartási hulladékot találtak a füves területen, majd egy órán belül igazoltatták a feltételezett elkövetőt. Az 56 éves helyi férfi elismerte, hogy a szemetet az általa tolt utánfutóról pakolta le, melyet a rendőrök később lefoglaltak, és intézkedtek a hulladék elszállításáról.

A másik eset másnap este történt. Ugyancsak egy állampolgár értesítette a rendőrséget arról, hogy Pápán, az egyik lakótelep szeméttároló konténere mellé egy ismeretlen személy régi bútordarabokat rakott le. A helyszínre érkező rendőrök a szemetet már nem találták meg, de rövid időn belül azonosították a hulladék elhelyezőjét. A 21 éves tatabányai férfi elismerte, hogy ő vitte a szemetet a lakótelepre, de a lerakodás közben megzavarták, ezért újra visszarakta a lomokat a gépjárművébe, majd Takácsi külterületén, egy mellékút végén hagyta hátra azokat.

Mindkét tettes ellen köztisztasági szabálysértés elkövetése miatt indult eljárás a Pápai Rendőrkapitányságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék