Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 18. 13:57, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Öt önkormányzati épület újulhatott meg, összesen 670 millió forintból

Öt önkormányzati épület újulhatott meg, összesen 670 millió forintból

A Sportcsarnok előtt megtartott projektzáró alkalmon elhangzott, a 669 millió forintos beruházáshoz közel 300 millió forinttal járult hozzá az európai unió, a fennmaradó összeget pedig az önkormányzat finanszírozta.

A Jókai Mór Városi Könyvtár, a Nátus Konyha, a Városi Sportcsarnok, valamint az ESZI Teveli úti és Vörösmarty úti otthonházainak energetikai korszerűsítése történhetett meg a projekt keretében, melynek során olyan mértékű beavatkozásokat hajtottak végre az épületeken, amilyenek azok megépítése óta nem történtek.

Az ünnepi alkalmon dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő gratulált a városnak, mivel szerinte ez a projekt jó lehetőséget biztosít az önkormányzati intézmények költséghatékonyabb működtetésére. A képviselőtől megtudtuk, a megyében 46 célra 40 önkormányzat nyújtott be pályázatot, összesen 4,1 milliárd forint értékben.

A Sportcsarnok tetőszerkezete is megújult

Dr. Áldozó Tamás a városi Terület- és Településfejlesztési Operatív program sikeres pályázatairól beszélt. Mint mondta, 16 pályázatból az önkormányzat egyet visszaadott, helyette egy másikat nyújtott be. A polgármester hozzátette, a mai nap egy mérföldkő, hiszen a 15 projekt egyharmada már lezárult, azok további egyharmad részének megvalósítása jelenleg is folyamatban van, a harmadik harmad pedig a közeljövőben fog megkezdődni.

Napkollektorok a Nátus Konyha épületén

A szóban forgó beruházással kapcsolatban a városvezető kiemelte, az energetikailag megújult épületek fenntartási, működtetési költségeinek jelentős mértékű csökkenésére számítanak, de hasonlóan fontos az az állagmegóvási beavatkozás is, amely szintén a projekt részeként megtörtént.

Az öt épületben többek között homlokzati hőszigetelés, nyílászáró csere, napelemes rendszerek kiépítése, födém szigetelés és gépészeti megújítás valósult meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.