Városlista
2023. február 3, péntek - Balázs

Hírek

2013. Július 23. 08:11, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Öt koncert a Szolnoki Szimfonikus Nyár programjában

Öt koncert a Szolnoki Szimfonikus Nyár programjában

Parti-túra címmel öt különleges zenei eseményből álló rendezvénysorozat várja a szabadtéri koncertek kedvelőit augusztusban Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

A zenekedvelők az utolsó nyári hónapban gazdag palettáról válogathatnak, hiszen filmzene, forró latin dallamok és Orff Carmina Buranája mellett a könnyedebb retró műfaj is hallható lesz szimfonikus zenekari hangzásban - mondta el Tibenszky Móni Lisa, a produkció kommunikációs vezetője az MTI-nek.
A fesztivál nyitányaként augusztus 3-án este Cinemagic címmel válogatás hangzik el ismert filmek népszerű zeneszámaiból. A produkció alatt óriás LED-falon a zenéhez illő filmrészleteket is láthatnak a nézők.
Augusztus 10-én latin hangulat várja a város közkedvelt terére kilátogatókat, a zenekaron kívül táncosok is gondoskodnak arról, hogy röpke kétórányi időre - legalább gondolatban - ellátogathasson a közönség Spanyolországba vagy a napsütötte Kubába.
A következő, augusztus 16-i zenés hétvégét a nosztalgia jegyében szervezték. Az est folyamán népszerű operettek, musical részletek, slágerek csendülnek fel a Szolnoki Szigligeti Színház színművészeinek előadásában zenekari kísérettel, a fiatal karmester, Hámori Máté vezényletével.
Augusztus 24-én Orff ismert alkotása, a Carmina Burana hangzik el, az est karmestere a japán Izaki Maszahiro lesz. A nyáresti Parti-Túra záró akkordjaként augusztus 30-án a Regionális Katonazenekari Fesztivál részesei lehetnek a koncertlátogatók. Ezúttal három karmester kezében lesz a pálca: Izaki Maszahiro, Válóczy Gyula és Molnár János fogja dirigálni a csaknem 200 tagú zenekart.
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar az elmúlt évben hagyományteremtő kezdeményezésként indította el a Parti-Túra - Szolnoki Szimfonikus Nyár elnevezésű fesztivált, amely nagy közönségsikert aratott a szolnoki és vidéki nézők körében egyaránt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 03. 13:46, péntek | Belföld

Magyar Közút: az erős szél miatt fakidőlések nehezíthetik hétvégén a közlekedést

A meteorológiai előrejelzések alapján már pénteken megerősödhet több térségben is szél, de szombaton gyakorlatilag az egész ország területén viharos, minimum 70 km/órás széllökésekre számíthatnak a közlekedők.

2023. Február 03. 10:26, péntek | Belföld

Holtan esett össze egy huszonéves fiatal az egyik óbudai edzőteremben

Spinning edzés közben lett rosszul az a 25 év körüli fiatal, akihez tegnap kérték a mentők gyors segítségét egy óbudai edzőterembe - írja az OMSZ.

2023. Február 03. 09:26, péntek | Belföld

A havazás után jön a szélvihar, akár 100 km/órás széllökésekkel

A Dunántúlon többfelé a 100 km/órát is meghaladhatja a legerősebb széllökések sebessége.

2023. Február 03. 08:33, péntek | Belföld

Erős széllökésekre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Erős széllökések veszélye miatt másodfokú figyelmeztetést adott ki Fejér, Somogy, Tolna, Veszprém és Zala vármegye területére szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.