Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 19. 07:33, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - Fotós: Sellye KVŐ

Öt gyereket és egy nőt mentettek ki a Drávából

Öt gyereket és egy nőt mentettek ki a Drávából

Hat fürdőzőt - köztük öt gyermeket és egy 36 éves nőt - mentettek ki a rendőrök a Drávából szerdán - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK) a rendőrség honlapján.

Azt írták: egy horgász tett bejelentést, hogy a folyó Felsőszentmártonhoz közeli szakaszán egy nő és egy gyermek egy kőgáton rekedt. Később derült ki, hogy rajtuk kívül egy fiút is elsodort a víz, akinek sikerült megkapaszkodnia egy ágban, illetve további három fiatal egy szigeten rostokol - tették hozzá.

A rendőrség két hajót is útnak indított: egyet Drávaszabolcsról, egy másikat Somogy megyéből. A sellyei rendőrök és tűzoltók közösen mentették ki az elsodródott 12 éves gyermeket a vízből, majd átadták a mentőknek.

Ezután a fiú kőgáton rekedt 36 éves édesanyját és a vele lévő 5 éves kisfiát mentették ki, végül a szigeten ragadt 14 éves fiút, valamint a 13 és a 15 éves lányokat is kihozták a partra - közölte a BMRFK, kiemelve, hogy a rendőrség, a tűzoltók és a mentők gyors közös akciójának köszönhetően senki nem sérült meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.