Városlista
2021. szeptember 28, kedd - Vencel

Hírek

2020. November 05. 14:21, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Összevesztek a zenén a kocsmában, sörösüveg dobálás lett a vége

Összevesztek a zenén a kocsmában, sörösüveg dobálás lett a vége

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt kell felelnie annak a 29 éves férfinak, aki a kocsmai kötekedését sörösüvegek dobálásával zárta.

A vádirat szerint az elkövető 2020. február elején az egyik Pápa környéki falu presszójában ivott, miközben a vendéglátóhely hátsó udvarán egy másik férfi és annak baráti társasága zenét hallgatott. A vádlottat azonban zavarta a hangerő, s ezt szóvá is tette, majd miután kérésére a férfi lehalkította a zenét, annak az általa rasszistának vélt szövegét sérelmezte. Az újabb kifogást követően a sértett inkább kikapcsolta a lejátszót, amely az elkövetőnek azonban már nem volt elég. Továbbra is számon kérőleg beszélt a férfival, vállon lökte, majd amikor a sértett szólt, hogy fejezze be a kötekedést, ököllel arcon ütötte a férfit, akinek emiatt a szemüvege leesett.

A sértett védekezésképpen ekkor ellökte magától a vádlottat, aki elesett, de miután felállt, újra a sértett felé indult, támadását pedig a társaság egyik tagja akadályozta meg azzal, hogy hátulról visszatartotta. A vádlott ezek után sem csillapodott, és a mellette lévő ablakpárkányon talált üres sörösüvegeket egyesével a társaság tagjai felé dobálta, egyiküket a vállán találva el. Az ügyészség vádiratában tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára tett indítványt azzal, hogy a Pápai Járásbíróság a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 13:43, hétfő | Helyi

Nem az utcai szemetesben van a helye a lakásban keletkezett hulladéknak!

A belvárosban sajnos nem ritka látvány, hogy az utcai kukákba, vagy azok környékére hordják le többen a lakásban, vagy az üzletekben keletkező hulladékot.

2021. Szeptember 27. 13:31, hétfő | Helyi

Mesejáték a közlekedésbiztonság jegyében

Közlekedési szabályokkal átszőtt mesejátékkal lepték meg a pápai rendőrök a helyi 1. osztályosokat.

2021. Szeptember 27. 11:01, hétfő | Helyi

A megengedett sebesség duplájával közlekedett a férfi Pápán

Közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök a nyirádi gyorshajtóval szemben.

2021. Szeptember 26. 16:30, vasárnap | Helyi

Hiába játszott jobban ellenfelénél, kikapott Székesfehérváron a Perutz

A MOL Fehérvár II. csapatának vendége volt a pápai együttes, amelynek sikerült az első csapat keretéből alaposan megerősített hazaiak fölé nőnie, mégis pont nélkül indulhatott haza.