Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 18. 16:16, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Összeütközött két kisrepülő Gödöllőnél, négyen meghaltak

Összeütközött két kisrepülő Gödöllőnél, négyen meghaltak

Két kisrepülőgép ütközött össze vasárnap reggel Gödöllő és Isaszeg között, négy ember meghalt - közölte Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint egy C-182-es és egy Piper-28-as gépe ütközött össze.
A katasztrófavédelem szóvivője korábban azt mondta, hogy noha egy szemtanú két kisgép ütközéséről számolt be, jó ideig csak egy roncsot találtak a gödöllői arborétum fás, bokros területén. A gépben két felnőtt és egy gyerek utazott, mindhárman szörnyethaltak.

Az esetleges másik roncsot rendőrök és tűzoltók csatárláncban kezdték keresni, és légi felderítés is folyt, végül egy honvédségi helikopter fedezte fel és azonosította a lezuhant gépet. Az első jelentések szerint a kisrepülőben csak a pilóta ült, aki életét vesztette.

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a katasztrófavédelem ügyelete 9 óra 28 perckor értesítette a Magyar Honvédség Légi Vezetési Központját egy eltűnt kisrepülő miatt - tudatta a tárca.

A légierő ügyeletes parancsnoka elrendelte a szolnoki légi kutató-mentő szolgálat helikopterének felszállását. A Piper-28 típusú kisgépet 11 óra 25 perckor fedezte fel a helikopter, a terepviszonyok miatt azonban nem tudott leszállni, ezért a földi egységeket irányították a helyszínre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.