Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Március 25. 10:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Összesen 26 autó feltörése miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy pár ellen

Összesen 26 autó feltörése miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy pár ellen

Többrendbeli lopás miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 40 éves férfival és 41 éves élettársával szemben, akik 2019 decemberében, majd 2020 januárjában 26 autót törtek fel különböző Veszprém, Vas és Győr-Moson-Sopron megyei településeken.

A vádirat szerint a többszörös visszaesőnek minősülő férfi és élettársa elhatározták, hogy autók feltörésével tesznek szert rendszeres haszonra. A pápai elkövetők módszerének lényege szerint a nő gépkocsijával járták a falvakat, városokat, majd miután leparkoltak, a férfi odament a kiszemelt járműhöz, annak betörte az egyik ablakát, az autóban hagyott táskát pedig kiemelte és elvitte. Társa mindeközben várt rá, és figyelt, hogy a párja ne bukjon le. A vádlottak volt, hogy egy nap több gépkocsifeltörést is elkövettek. A férfi ezeken túl 2020 márciusában egy nyitva hagyott ajtajú járműből emelt el egy laptop-táskát, melyben mindössze egy lakáskulcs és különböző igazolványok voltak. Cselekményében élettársa ekkor nem vett részt.

Voltak azonban esetek, amikor az ellopott táska nagy összegű készpénzt vagy értékes mobiltelefont, napszemüveget rejtett, így a vádlottak a cselekményeikkel összesen 3,2 millió forintot meghaladó lopási és mintegy 700 000 forint rongálási kárt okoztak a sértetteknek, nem szólva annak a számos igazolványnak, engedélynek, bankkártyának a pótoltatásával járó időről és költségről, amelyeket az elkövetők szintén magukkal vittek. A vádlottak az eltulajdonított pénzt, illetve értékeket felélték, s a nyomozó hatóság mindössze egy 62 000 forintot érő napszemüveget, valamint a férfi által a nyitva hagyott gépkocsiból eltulajdonított laptoptáskát és a benne lévő tárgyakat találta meg, mellyel a sértett 2800 forintos kára megtérült.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől eltiltását indítványozta azzal, hogy a szabadságvesztés büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható. Élettársával szemben az ügyészség börtönbüntetést, valamint szintén a közügyek gyakorlásától és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott. Ezen túl mindkét vádlottal szemben 576 135 forint erejéig indítványt tett vagyonelkobzás elrendelésére.

Infó: Veszprém Megyei Főügyészség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.