Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Június 14. 09:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Összesen 14 év fegyházat kaptak a támadók

Összesen 14 év fegyházat kaptak a támadók

2016 májusának végén az egész várost felkavarta a pápai Piac téren történt támadás. Egy pár fellökte, ütlegelte és kirabolta az 59 éves hölgyet, akinek a járókelők siettek a segítségére. Az ügyben ítéletet hirdettek.

A hat osztályt végzett, írni-olvasni nem tudó, többszörösen büntetett előéletű, 55 éves B. József élettársával, E. Cs. Bélánéval kiment a pápai Agrárexpóra 2016 májusának végén, hogy a poharakban hagyott italokból kortyolhassanak. A tömegben kiszúrtak maguknak egy asszonyt, aki az ujján több aranygyűrűt viselt, valamint a nyakában egy 60 centiméter hosszú, 14 karátos arany nyaklánc lógott medállal. Noha G.-né a férjével volt kint a vásárban, este kilenc után egyedül indult haza. Észrevette, hogy az élettársak kerékpárral követik, de ennek nem tulajdonított jelentőséget. A vádlottak a Piac téren érték utol, ahol az elsőrendű vádlott udvarolni kezdett a későbbi áldozatuknak. E.-né ebben remek partner volt, arról győzködte G.-nét, hogy a férfi jó parti lenne neki. Az asszony felszólította őket, hagyják békén, ne molesztálják, mert férjnél van - írja a veol.hu.

Udvarlás után durva bántalmazás

Az elutasítás után a vádlottak durva hangnemre váltottak, az idős asszonyt földre lökték, melynek során eltörött a szemüvege, majd többször meg is ütötték. Az igazi megpróbáltatások csak ezután kezdődtek, amikor a másodrendű vádlott azért verte az asszony fejét, hogy megszerezze a kézitáskáját, amiben különösebb érték nem volt - bár ezt a szintén börtönt járt, négy gyerekes, 52 éves E.-né akkor még nem tudta. Végül is megkaparintotta a 80 ezer forintot érő nyakláncot, valamint a válltáskát, amellyel megpróbált elszaladni. Az idős nő segítségére járókelők siettek, akik a menekülni próbáló E.-nét is visszatartották és értesítették a rendőrséget.

A járókelők avatkoztak közbe

B. József közben tovább ütlegelte áldozatát, csakhogy megszerezze az aranygyűrűket. Amikor észrevette, hogy többen a nő segítségére sietnek, ő is megpróbált elmenekülni, de a szemtanúk őt is a helyszínen tartották a rendőrök megérkezéséig.

Egymás ellen vallottak

A férfi a tárgyaláson elismerte bűnösségét, s azt mondta: aznap már ivott, nem emlékszik a történtekre, különben is az élettársa bántalmazta az asszonyt. E.-né viszont úgy vallott, hogy párja lökte el a sértettet, ő semmilyen bántalmazásról nem beszélt.

A Pápai Járásbíróság ítéletét jogerősen helyben hagyta a törvényszék. Ennek értelmében társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőnek, B. Józsefnek nyolc és fél évet fegyházban, párjának öt év tíz hónapot börtönben kell töltenie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.