Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2017. Június 14. 09:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Összesen 14 év fegyházat kaptak a támadók

Összesen 14 év fegyházat kaptak a támadók

2016 májusának végén az egész várost felkavarta a pápai Piac téren történt támadás. Egy pár fellökte, ütlegelte és kirabolta az 59 éves hölgyet, akinek a járókelők siettek a segítségére. Az ügyben ítéletet hirdettek.

A hat osztályt végzett, írni-olvasni nem tudó, többszörösen büntetett előéletű, 55 éves B. József élettársával, E. Cs. Bélánéval kiment a pápai Agrárexpóra 2016 májusának végén, hogy a poharakban hagyott italokból kortyolhassanak. A tömegben kiszúrtak maguknak egy asszonyt, aki az ujján több aranygyűrűt viselt, valamint a nyakában egy 60 centiméter hosszú, 14 karátos arany nyaklánc lógott medállal. Noha G.-né a férjével volt kint a vásárban, este kilenc után egyedül indult haza. Észrevette, hogy az élettársak kerékpárral követik, de ennek nem tulajdonított jelentőséget. A vádlottak a Piac téren érték utol, ahol az elsőrendű vádlott udvarolni kezdett a későbbi áldozatuknak. E.-né ebben remek partner volt, arról győzködte G.-nét, hogy a férfi jó parti lenne neki. Az asszony felszólította őket, hagyják békén, ne molesztálják, mert férjnél van - írja a veol.hu.

Udvarlás után durva bántalmazás

Az elutasítás után a vádlottak durva hangnemre váltottak, az idős asszonyt földre lökték, melynek során eltörött a szemüvege, majd többször meg is ütötték. Az igazi megpróbáltatások csak ezután kezdődtek, amikor a másodrendű vádlott azért verte az asszony fejét, hogy megszerezze a kézitáskáját, amiben különösebb érték nem volt - bár ezt a szintén börtönt járt, négy gyerekes, 52 éves E.-né akkor még nem tudta. Végül is megkaparintotta a 80 ezer forintot érő nyakláncot, valamint a válltáskát, amellyel megpróbált elszaladni. Az idős nő segítségére járókelők siettek, akik a menekülni próbáló E.-nét is visszatartották és értesítették a rendőrséget.

A járókelők avatkoztak közbe

B. József közben tovább ütlegelte áldozatát, csakhogy megszerezze az aranygyűrűket. Amikor észrevette, hogy többen a nő segítségére sietnek, ő is megpróbált elmenekülni, de a szemtanúk őt is a helyszínen tartották a rendőrök megérkezéséig.

Egymás ellen vallottak

A férfi a tárgyaláson elismerte bűnösségét, s azt mondta: aznap már ivott, nem emlékszik a történtekre, különben is az élettársa bántalmazta az asszonyt. E.-né viszont úgy vallott, hogy párja lökte el a sértettet, ő semmilyen bántalmazásról nem beszélt.

A Pápai Járásbíróság ítéletét jogerősen helyben hagyta a törvényszék. Ennek értelmében társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőnek, B. Józsefnek nyolc és fél évet fegyházban, párjának öt év tíz hónapot börtönben kell töltenie.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.

2023. Június 02. 09:23, péntek | Helyi

A pápai rendőrök jelenlétében rúgta le egy autó visszapillantó tükrét

Volt párjával keveredett nézeteltérésbe, a rendőrök próbálták őket megnyugtatni, ám a férfi dühében mégis lerúgta egy autó visszapillantó tükrét.

2023. Június 01. 14:58, csütörtök | Helyi

Változik a Perutz osztályozó mérkőzésének időpontja!

Fél órával korábban csap össze egymással a pápai és a gyöngyösi együttes, az NB III-as tagságért.