Városlista
2022. július 5, kedd - Sarolta, Emese

Hírek

2017. Június 14. 09:07, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

Összesen 14 év fegyházat kaptak a támadók

Összesen 14 év fegyházat kaptak a támadók

2016 májusának végén az egész várost felkavarta a pápai Piac téren történt támadás. Egy pár fellökte, ütlegelte és kirabolta az 59 éves hölgyet, akinek a járókelők siettek a segítségére. Az ügyben ítéletet hirdettek.

A hat osztályt végzett, írni-olvasni nem tudó, többszörösen büntetett előéletű, 55 éves B. József élettársával, E. Cs. Bélánéval kiment a pápai Agrárexpóra 2016 májusának végén, hogy a poharakban hagyott italokból kortyolhassanak. A tömegben kiszúrtak maguknak egy asszonyt, aki az ujján több aranygyűrűt viselt, valamint a nyakában egy 60 centiméter hosszú, 14 karátos arany nyaklánc lógott medállal. Noha G.-né a férjével volt kint a vásárban, este kilenc után egyedül indult haza. Észrevette, hogy az élettársak kerékpárral követik, de ennek nem tulajdonított jelentőséget. A vádlottak a Piac téren érték utol, ahol az elsőrendű vádlott udvarolni kezdett a későbbi áldozatuknak. E.-né ebben remek partner volt, arról győzködte G.-nét, hogy a férfi jó parti lenne neki. Az asszony felszólította őket, hagyják békén, ne molesztálják, mert férjnél van - írja a veol.hu.

Udvarlás után durva bántalmazás

Az elutasítás után a vádlottak durva hangnemre váltottak, az idős asszonyt földre lökték, melynek során eltörött a szemüvege, majd többször meg is ütötték. Az igazi megpróbáltatások csak ezután kezdődtek, amikor a másodrendű vádlott azért verte az asszony fejét, hogy megszerezze a kézitáskáját, amiben különösebb érték nem volt - bár ezt a szintén börtönt járt, négy gyerekes, 52 éves E.-né akkor még nem tudta. Végül is megkaparintotta a 80 ezer forintot érő nyakláncot, valamint a válltáskát, amellyel megpróbált elszaladni. Az idős nő segítségére járókelők siettek, akik a menekülni próbáló E.-nét is visszatartották és értesítették a rendőrséget.

A járókelők avatkoztak közbe

B. József közben tovább ütlegelte áldozatát, csakhogy megszerezze az aranygyűrűket. Amikor észrevette, hogy többen a nő segítségére sietnek, ő is megpróbált elmenekülni, de a szemtanúk őt is a helyszínen tartották a rendőrök megérkezéséig.

Egymás ellen vallottak

A férfi a tárgyaláson elismerte bűnösségét, s azt mondta: aznap már ivott, nem emlékszik a történtekre, különben is az élettársa bántalmazta az asszonyt. E.-né viszont úgy vallott, hogy párja lökte el a sértettet, ő semmilyen bántalmazásról nem beszélt.

A Pápai Járásbíróság ítéletét jogerősen helyben hagyta a törvényszék. Ennek értelmében társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőnek, B. Józsefnek nyolc és fél évet fegyházban, párjának öt év tíz hónapot börtönben kell töltenie.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 05. 13:17, kedd | Helyi

Bódultan vezetett a sofőr, a rendőrök elfogták

A Pápai Rendőrkapitányság eljárást indított a 34 éves Győr-Moson-Sopron megyei férfi ellen.

2022. Július 04. 17:54, hétfő | Helyi

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére a Honvédség parancsnoka

Zászlószalagot adományozott az MH Pápa Bázisrepülőtér részére dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka.

2022. Július 04. 15:00, hétfő | Helyi

Van mit tanulni a reformátusoktól

100 program, megannyi helyszín, kiváló hangulat, nagyszerű szervezés - ilyen a közösség ereje!

2022. Július 04. 09:31, hétfő | Helyi

Júliusban félpályás útlezárás lesz a 83-as út több szakaszán

Július hónapban több félpályás forgalomkorlátozás várható Pápa és Tét térségében a 83. sz., 2x2 sávos főúti építése miatt.