Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2023. Október 02. 14:22, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Összehangolt közlekedési akció Veszprém vármegyében

Összehangolt közlekedési akció Veszprém vármegyében

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik az utakat és szűrik ki a forgalomból a szabálytalanul közlekedő sofőröket.

Az egyenruhások az elmúlt napokban megtartott akció során közigazgatási bírsággal sújtottak 39 személyt, akik nem kapcsolták be a biztonsági övüket, továbbá 1 sofőrt ittas járművezetés miatt és 3 embert a kötelező haladási irány, illetve a behajtási tilalom megszegése miatt. A rendőrök 13 sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt, 21 személlyel szemben pedig az elsőbbségadás, valamint az előzés szabályainak áthágása miatt.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy vezetés közben mobiltelefont használni veszélyes, ugyanis ilyenkor a sofőrök figyelme csökken, kevésbé képesek a környezetükre figyelni. A járművezetők telefonálás közben jellemzően lassabban reagálnak a közúti jelzésekre, illetve egyes jelzőtáblákat észre sem vesznek, továbbá növekedhet a fékezési késedelmi idő is. A telefonálásnál még veszélyesebb, ha valaki a készüléken vezetés közben üzenetet ír, a közösségi oldalakon barangol, vagy akár filmet néz.

Kérjük, hogy tartsák be az előírásokat, ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy kézben tartott mobiltelefont használnak!
… hogy mindenki hazaérjen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 23:07, szombat | Helyi

Pápai Játékfesztivál - Szombat - Képgaléria

Bőséggel kínált programokat a Pápai Játékfesztivál szombaton is!

2024. Június 15. 15:17, szombat | Helyi

Kigyulladt egy autószállító jármű a 83-as főúton

A veszprémi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.

2024. Június 14. 23:02, péntek | Helyi

Ilyen volt a Pápai Játékfesztivál első napja!

Megtelt a város mosollyal és jó hangulattal!

2024. Június 14. 15:05, péntek | Helyi

12 év után újra Pápai Tárlat!

A Pannonia Reformata Múzeumban kapott helyet a 23 művész alkotásaiból összeállított időszaki kiállítás.