Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Október 02. 14:22, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Összehangolt közlekedési akció Veszprém vármegyében

Összehangolt közlekedési akció Veszprém vármegyében

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai folyamatosan ellenőrzik az utakat és szűrik ki a forgalomból a szabálytalanul közlekedő sofőröket.

Az egyenruhások az elmúlt napokban megtartott akció során közigazgatási bírsággal sújtottak 39 személyt, akik nem kapcsolták be a biztonsági övüket, továbbá 1 sofőrt ittas járművezetés miatt és 3 embert a kötelező haladási irány, illetve a behajtási tilalom megszegése miatt. A rendőrök 13 sofőrrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használat miatt, 21 személlyel szemben pedig az elsőbbségadás, valamint az előzés szabályainak áthágása miatt.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismét felhívja a járművezetők figyelmét, hogy vezetés közben mobiltelefont használni veszélyes, ugyanis ilyenkor a sofőrök figyelme csökken, kevésbé képesek a környezetükre figyelni. A járművezetők telefonálás közben jellemzően lassabban reagálnak a közúti jelzésekre, illetve egyes jelzőtáblákat észre sem vesznek, továbbá növekedhet a fékezési késedelmi idő is. A telefonálásnál még veszélyesebb, ha valaki a készüléken vezetés közben üzenetet ír, a közösségi oldalakon barangol, vagy akár filmet néz.

Kérjük, hogy tartsák be az előírásokat, ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy kézben tartott mobiltelefont használnak!
… hogy mindenki hazaérjen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.