Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Szeptember 07. 15:03, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Orvoslátogató vitte be a vírust a kórházba

Orvoslátogató vitte be a vírust a kórházba

A belgyógyászaton több orvosnál is járt, akik közül volt, aki el is kapta a fertőzést. A szülészetre egyéb szálon keresztül került be a vírus. Folyamatosan tesztelik az osztályokon ápolt betegeket és az érintett dolgozókat.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya, a kórház főigazgatója elmondta, augusztus 28-án derült ki az orvoslátogatóról, hogy covid pozitív, ezt az információt a kórház azonban csak szeptember 1-jén kapta meg, ezt követően tudták megtenni a szükséges óvintézkedéseket. Azonnal elrendelték a vele közvetlen kapcsolatba került személyek tesztelését. - Sajnálatos módon másnapra kiderült, hogy egy orvos és két asszisztens mintája pozitív lett, ezt követően a környezetükben dolgozók vizsgálatát is elvégezték. Még egy egészségügyi dolgozóról és három kórházi betegről derült ki a pozitivitás - mondta el a főigazgató hozzátéve, a betegek a szülészethez köthetők és valószínűleg egyéb szálon, egy családtagtól kapták el a vírust, nem a kórházban fertőződtek meg. Az éritett osztályokon folyamatosan végzik az ápoltak és a dolgozók tesztelését, ezért nem zárható ki, hogy újabb pozitivitás derül ki.

A kórház belgyógyászati és szülészet-nőgyógyászati osztályán a Veszprém Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya 2020.09.03.-tól zárlatot rendelt el. A zárlat az utolsó pozitív tesztelést követő két hétig tart, legkorábban szeptember 16-án oldható fel, ha addig nem találnak újabb pozitív esetet.

A zárlat ideje alatt a belgyógyászati, valamint a szülészet-nőgyógyászati osztály új beteget nem vehet fel. A látogatási tilalom alól az érintett osztályokon nem adható felmentés, a látogatás szigorúan tilos.

Dr. Töreki-Vörös Ibolya hangsúlyozta, a kórházban ápolt betegek ellátása biztosított, senkit nem engednek haza úgy, hogy az állapota ne lenne megnyugtató. Az ellátásukat negatív teszteredményt produkált dolgozók végzik, a betegek is csak negatív teszteredménnyel hagyhatják el a kórházat. Az intézményen belüli elkülönítések megtörténtek, nem megengedett az osztályok közötti átjárás, az orvosok magánorvosi rendelést sem végezhetnek - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatában történő kijelölés alapján a Pápai járás terület belgyógyászati és szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg ellátására a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházat, és az ajkai Magyar Imre kórházat jelölte ki.

A korlátozáshoz kapcsolódóan az alábbi szakrendeléseken szünetel a rendelés a zárlat ideje alatt (telefonos konzultáció lehetősége biztosított):
nőgyógyászati szakrendelés, terhesgondozás,
belgyógyászati, kardiológiai szakrendelés,
gasztroenterológiai szakrendelés

A járóbeteg-ellátásra kijelölt ellátó hely az ajkai Magyar Imre Kórház.

A szülészeti ellátással kapcsolatban 2020. 09.07.-én részletes tájékoztató kerül kiadásra a kórház honlapján!

Dr. Töreki-Vörös Ibolya felhívta a lakosság figyelmét a távolságtartás megtartására, zárt térben az orr-szájmaszk viselésére és a kézhigiéniai szabályok szigorú betartására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.