Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2022. Augusztus 04. 12:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Országos szinten tevékenykedő sorozatbetörőket állítottak elő a Pápai Rendőrkapitányságon

Országos szinten tevékenykedő sorozatbetörőket állítottak elő a Pápai Rendőrkapitányságon

A Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogták el a három férfit.

Telefonon értesítette a rendőrséget egy pápai autókereskedés tulajdonosa 2022. június 25-én, hogy a telephelyén lévő gazdasági épületbe ismeretlen tettes bement és onnan egy lemezkazettát tulajdonított el 100.000 forint készpénzzel együtt.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, majd az összegyűjtött információk birtokában országos koordinációt kezdeményeztek, mivel feltételezték, hogy ugyanaz az elkövetői kör több megyében is követett el hasonló jellegű lopásokat.

A több megye nyomozóinak összehangolt munkája eredményeként három férfit fogtak el a rendőrök Budapesten a Terrorelhárítási Központ munkatársaival együttműködve, akiket a Pápai Rendőrkapitányságra előállítottak.

A negyvenes éveikben járó személyeket gyanúsítottként kihallgatták az egyenruhások. A 48 éves gyömörei és a 45 valamint 47 éves komáromi férfiakat a pápai rendőrök további hat bűncselekmény elkövetése miatt is elszámoltatták, mivel gyanú merült fel arra, hogy 2022. június 26-án még kettő, július 7-e és 12-e között pedig négy telephelyre mentek be ajtó- illetve ablakbetörés, vagy ajtóbefeszítés módszerével. Valamennyi helyiségből készpénzt tulajdonítottak el, összesen közel egymillió forint értékben. A rongálással az elkövetők mintegy hétszázezer forint kárt okoztak.

A három gyanúsított ellen három rendbeli lopás bűntettének, valamint 4 rendbeli lopás bűntett kísérletének elkövetése miatt a pápai nyomozók büntetőeljárást indítottak, és őrizetbe vételük mellett kezdeményezték letartóztatásukat.

A nyomozók vizsgálják azt is, hogy a további megyékben elkövetett több tucat hasonló bűncselekmény összefüggésbe hozható-e az elkövetői körrel.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 17. 08:14, szerda | Helyi

Béb polgármestere egyedüli licitálóként vásárolta meg egy négygyermekes család házát

A településvezetőé a szomszédos telek, 3 millió forintért vásárolta meg az ingatlant. A családra kilakoltatás vár.

2022. Augusztus 15. 13:42, hétfő | Helyi

156 gyorshajtót szűrtek ki a rendőrök megyénkben a razzia során

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2022. augusztus 8-14. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

2022. Augusztus 13. 11:03, szombat | Helyi

Az egyik pápai áruház parkolójában várták az érdeklődőket a rendőrök

A rendőrök egy helyi áruház parkolójában várták a rendőri hivatás és a szerződéses határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.