Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2017. Március 06. 11:53, hétfő | Külföld
Forrás: Pogár Demeter, az MTI tudósítója jelenti:

Orosz óvónő gyermekbántalmazós videót terjesztett? - Felmentették

Orosz óvónő gyermekbántalmazós videót terjesztett? - Felmentették

Megsemmisítette saját korábbi ítéletét kedden az oroszországi Kurgan megyei bíróság, amely korábban öthavi szabadságvesztésre ítélte Jevgenyija Csudnovec óvónőt,

amiért az a közösségi médiában - figyelemfelhívás céljából - újraposztolt egy megalázott meztelen gyerekről készült videót.

A komoly társadalmi vitát kiváltó verdikt felülvizsgálatát múlt kedden rendelte el az orosz legfelsőbb bíróság, miután Leonyid Korzsinyok, az orosz főügyész helyettese bűncselekmény hiányára hivatkozva az ítélet megsemmisítését kérvényezte.

Az óvónő 2015 nyarán posztolta újra a felvételt, amely egy gyerektábor mellékhelyiségében, az ifjúsági vezetők által megalázott egyik meztelen fiúról készült. Célja az volt, hogy ráirányítsa a problémára a közfigyelmet. Az első fokú bíróság tavaly novemberben Csudnovecet félévi elzárásra ítélte, amelyet decemberben másodfokon öt hónapra csökkentettek.

A kurgani bíróság - amely zárt ülésen semmisítette meg saját ítéletét - korábban elutasította az ügyészség arra vonatkozó kérését, hogy az óvónőre szabadságvesztés helyett más büntetést szabjon ki. Csudnovec a maga részéről nem volt hajlandó megfogadni a Szverdlovszk megyei emberi jogi biztos tanácsát, hogy folyamodjon kegyelemért Vlagyimir Putyin elnökhöz, mert szerinte az amnesztia nem jelentene kiutat a helyzetből. Az elítélt következetesen hangsúlyozta, hogy ártatlan az ügyben.

Múlt hétfőn Jevgenyija Csudnovec jogi képviselője az Emberi Jogok Európai Bíróságához nyújtott be keresetet az ügyben.

Sajtóértesülések szerint egyébként az újraposztolt felvételen szereplő gyereket megalázó ifjúsági vezetőket háromévi szabadságvesztésre ítélték.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 07:00, péntek | Külföld

Újabb csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést,

2022. Június 30. 16:08, csütörtök | Külföld

Horvátország üzemanyag-támogatásokkal segítené a rászorulókat

A horvát kormány szeptembertől kibővítheti energiasegély-csomagját, és a szociálisan leghátrányosabb helyzetűeket üzemanyag-támogatásokkal segítheti, utalványos rendszerben

2022. Június 30. 12:03, csütörtök | Külföld

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte Salah Abdeslamot a párizsi különleges esküdtszék

Tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte szerdán a 2015. november 13-i, 132 halálos áldozatot követelő párizsi iszlamista merényletsorozatot végrehajtó terrorkommandó egyetlen

2022. Június 30. 07:00, csütörtök | Külföld

Az EU az ízesített, párologtatható dohánytermékek betiltását javasolja

Az Európai Bizottság az ízesített, párologtatható dohánytermékek uniós forgalmazásának betiltását javasolja - olvasható a brüsszeli testület szerdai sajtóközleményében.