Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 09. 19:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Óriási balhé volt a pápai munkásszállón

Óriási balhé volt a pápai munkásszállón

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Vármegyei Főügyészség azt az ukrán állampolgárságú testvérpárt, akik 2022 decemberében egy pápai munkásszállón rendeztek ámokfutást.

A testvéreknek ezen túl a harmadik társukkal együtt magánlaksértés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt is felelnie kell a bíróság előtt - tudta meg az InfoPápa.hu a Veszprém Vármegyei Főügyészségtől.

A vádirat szerint az akkor még fiatalkorú férfi és bátyja a 19 éves társukkal és családtagjaikkal együtt 2022. december 18-án érkezett Pápára, hogy három nappal később munkába álljanak. A vádlottak másnap délután italozni kezdtek a munkásszállón, majd éjfél körül hozzátartozójuk útján megkérték a második emeleten lakó ismerősüket, hogy a szálló buszával vigyen még nekik sört. A férfi azonban visszautasította a kérést, majd a 19 éves elkövető szidalmait követően, hogy nem segít nekik, a szobájának ajtaját is kulcsra zárta. A vádlott ezen felháborodott, ütni, rúgni kezdte a szobaajtót, melybe a testvérpár is bekapcsolódott. Közben fenyegették a férfit, hogy a lábánál fogva húzzák ki a szobából és megölik. Közösen egy lyukat ütöttek a szobaajtón, és azon keresztül megragadták a sértettet, aki ki tudott szabadulni a fogásukból. Végül a három vádlott betörte az ajtót, berohant a szobába, rátámadtak a férfira, és az ágyra lökve ütlegelni kezdték. A bántalmazásnak csak az vetetett véget, hogy a 19 éves férfi édesanyja testével védelmezte a sértettet a további ütésektől. Időközben több lakó is megjelent, akikre a vádlottak szintén rátámadtak. A lakótársak védekeztek ellenük, majd a dulakodás alatt egyenként elhagyták a szobát. A vádlottak ezek után a összetörték a szoba berendezését, a széttört bútorok maradványai közül pedig a két testvér egy-egy asztallábat, társuk pedig egy fa asztalmerevítőt vett magához. A 19 éves férfi kezében a fadarabbal kiszaladt az udvarra, míg a testvérek az asztallábakkal csapkodva a folyosó végén tartózkodók felé rohantak, akik szétszéledtek előlük.

A két férfi, kezükben az asztallábakkal lefutott az első emeletre, ahol a fiatalkorú utolért egy férfit, és az asztallábat két kézre fogva a sértett fejére próbált ütéseket mérni. A férfi egy széket maga elé tartva védekezett és hátrált előle, ám miután az elkövető bátyja is csatlakozott a testvéréhez, a széket kiejtette a kezéből, és már csak térdelve, kezeit maga elé tartva tudott védekezni a fejére mért ütések elől. A sértettnek a fia kelt a védelmére, ám a két vádlott őt sem kímélte, az asztallábakkal neki is a fejére mértek ütéseket, melyek következtében koponyasérülést szenvedett. A magatehetetlenül fekvő sértett és a szintén fejsérüléseket szenvedett édesapja bántalmazásának végül a szemtanúk közbeavatkozása vetett véget. A vádlottak a két férfit oly módon és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a fejükre mért ütések a védekezésük és a kívülállók közbeavatkozása nélkül a halálukat is okozhatták volna.

Az ügyészség a vádiratában az idősebb testvérrel szemben fegyházbüntetés, öccsével szemben fiatalkorúak börtöne, míg társukkal szemben börtönbüntetés kiszabására és mindhármukkal szemben a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukra tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a két testvér feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az összetört ajtót és szobabelsőt ábrázoló kép a szemle során készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.