Városlista
2024. július 15, hétfő - Henrik

Hírek

2024. Február 09. 19:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Óriási balhé volt a pápai munkásszállón

Óriási balhé volt a pápai munkásszállón

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja a Veszprém Vármegyei Főügyészség azt az ukrán állampolgárságú testvérpárt, akik 2022 decemberében egy pápai munkásszállón rendeztek ámokfutást.

A testvéreknek ezen túl a harmadik társukkal együtt magánlaksértés bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt is felelnie kell a bíróság előtt - tudta meg az InfoPápa.hu a Veszprém Vármegyei Főügyészségtől.

A vádirat szerint az akkor még fiatalkorú férfi és bátyja a 19 éves társukkal és családtagjaikkal együtt 2022. december 18-án érkezett Pápára, hogy három nappal később munkába álljanak. A vádlottak másnap délután italozni kezdtek a munkásszállón, majd éjfél körül hozzátartozójuk útján megkérték a második emeleten lakó ismerősüket, hogy a szálló buszával vigyen még nekik sört. A férfi azonban visszautasította a kérést, majd a 19 éves elkövető szidalmait követően, hogy nem segít nekik, a szobájának ajtaját is kulcsra zárta. A vádlott ezen felháborodott, ütni, rúgni kezdte a szobaajtót, melybe a testvérpár is bekapcsolódott. Közben fenyegették a férfit, hogy a lábánál fogva húzzák ki a szobából és megölik. Közösen egy lyukat ütöttek a szobaajtón, és azon keresztül megragadták a sértettet, aki ki tudott szabadulni a fogásukból. Végül a három vádlott betörte az ajtót, berohant a szobába, rátámadtak a férfira, és az ágyra lökve ütlegelni kezdték. A bántalmazásnak csak az vetetett véget, hogy a 19 éves férfi édesanyja testével védelmezte a sértettet a további ütésektől. Időközben több lakó is megjelent, akikre a vádlottak szintén rátámadtak. A lakótársak védekeztek ellenük, majd a dulakodás alatt egyenként elhagyták a szobát. A vádlottak ezek után a összetörték a szoba berendezését, a széttört bútorok maradványai közül pedig a két testvér egy-egy asztallábat, társuk pedig egy fa asztalmerevítőt vett magához. A 19 éves férfi kezében a fadarabbal kiszaladt az udvarra, míg a testvérek az asztallábakkal csapkodva a folyosó végén tartózkodók felé rohantak, akik szétszéledtek előlük.

A két férfi, kezükben az asztallábakkal lefutott az első emeletre, ahol a fiatalkorú utolért egy férfit, és az asztallábat két kézre fogva a sértett fejére próbált ütéseket mérni. A férfi egy széket maga elé tartva védekezett és hátrált előle, ám miután az elkövető bátyja is csatlakozott a testvéréhez, a széket kiejtette a kezéből, és már csak térdelve, kezeit maga elé tartva tudott védekezni a fejére mért ütések elől. A sértettnek a fia kelt a védelmére, ám a két vádlott őt sem kímélte, az asztallábakkal neki is a fejére mértek ütéseket, melyek következtében koponyasérülést szenvedett. A magatehetetlenül fekvő sértett és a szintén fejsérüléseket szenvedett édesapja bántalmazásának végül a szemtanúk közbeavatkozása vetett véget. A vádlottak a két férfit oly módon és olyan súlyosan bántalmazták, hogy a fejükre mért ütések a védekezésük és a kívülállók közbeavatkozása nélkül a halálukat is okozhatták volna.

Az ügyészség a vádiratában az idősebb testvérrel szemben fegyházbüntetés, öccsével szemben fiatalkorúak börtöne, míg társukkal szemben börtönbüntetés kiszabására és mindhármukkal szemben a közügyek gyakorlásától történő eltiltásukra tett indítványt a Veszprémi Törvényszéknek azzal, hogy a két testvér feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az összetört ajtót és szobabelsőt ábrázoló kép a szemle során készült.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 14. 18:35, vasárnap | Helyi

Pofátlan(tan)ítás Pápán - Videó

Többek között szabálytalan előzés, piroson áthajtás és ittas vezetés került bele a rövid összeállításba.

2024. Július 14. 07:59, vasárnap | Helyi

Perutz: 14 lőtt gól, két felkészülési mérkőzésen

Előbb a Rábapaty, majd pedig a Kapuvár csapatát győzték le simán a pápaiak.

2024. Július 12. 18:00, péntek | Helyi

Fél millió forint értékben lopott pulykatápot

Július 8-án érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy az egyik Pápához közeli kistelepülés telephelyéről több mint félmillió forint értékben pulykatápot vittek el.

2024. Július 11. 17:17, csütörtök | Helyi

A Győrszentiván ellen kezd a Perutz a kupában

Sorsoltak a MOL Magyar Kupában.