Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Június 30. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI Kép: OrientPress Hírügynökség / archívum

Orbán: nem adjuk fel adópolitikánkat

Orbán: nem adjuk fel adópolitikánkat

Magyarország visszautasította az uniós ajánlások egy részét, és nem hajlandó feladni adópolitikájának azt az irányát, hogy az adóterhelés súlypontja a jövedelmekről egyre inkább a fogyasztásra és a forgalomra kerül át – jelentette ki Orbán Viktor pénteken, az uniós országok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli tanácskozása után. Korábban arról beszélt, hogy az uniós növekedési paktum összhangban van a magyar törekvésekkel.

A kormányfő újságírók előtt elmondta, Magyarország egyszerre kívánja csökkenteni az államadósságot és növelni a versenyképességet. Hangsúlyozta, hogy a gazdasági növekedési célokat olyan eszközökkel akarja elérni, amelyek nem növelik az államadósságot.

A tanácskozásról szólva, Orbán Viktor úgy összegzett: a csúcs központi gondolata, hogy a gazdasági növekedést a bankadó, a válságadó és a tranzakciós adóbefolyó bevételeket ösztönzésére kell fordítani. Az ennek szellemében elhatározott európai növekedési paktum szemlélete tehát Orbán szerint összhangban van a magyar törekvésekkel.

A miniszterelnök jelezte, hogy fontosnak tartja a kohéziós támogatásokat – hisz ez jelenti az unió szívét, s ha feladjuk ezeket a forrásokat, abból nem növekedés lesz, hanem infarktus. Orbán hozzátette, ez év végéig akarják lezárni a 2014 és 2020 közötti időszakra szóló uniós pénzügyi keretek vitáját, aminek választ kell majd adnia arra, hogy mennyi pénzt lesz kohéziós célokra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;