Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Február 08. 07:23, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

Orbán Imre: Mit ér az ember, ha közmunkás?

Orbán Imre: Mit ér az ember, ha közmunkás?

\\\"November 30-tól január 27-ig 6800 Ft-ból éltem\\\" - mondta Németh Béla közfoglalkoztatott, aki munkáltatója hibájából egy hónapos késéssel kapott fizetést.

Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke sajtótájékoztatón tárta a nyilvánosság elé Németh Béla közmunkás esetét, akit a MÁV Kert Kft. foglalkoztatott. - A legnagyobb problémát az jelentette, hogy utolsó héten elküldték a dolgozókat szabadságra, majd igazolatlannak írták be őket, még hétvére is, amikor egyébként sem szoktak dolgozni. Ez a későbbi elhelyezkedésüket is negatívan befolyásolhatja, ezért panasszal éltünk, melyre azt válaszolták, hogy küldjük el az igazolványt és ki fogják javítani a hibát. Visszaküldtük, de nem írtak bele semmit - mondta a politikus.

A sértettek panasszal éltek a Veszprém Megyei Kormányhivatal felé. A megfogalmazott hét pontot onnan Budapestre továbbították, ahol az összeset visszautasították. - Azért súlyos probléma ez, mert akik a közfoglalkoztatásban dolgoznak, nagyon minimális összeget keresnek. Szégyenteljes dolog ilyen kevés összeggel szórakozni - fogalmazott Orbán Imre.

A szervezetlenségre utal az is, hogy a közfoglalkoztatás megszűnésével hetekig nem kapták meg a dolgozók papírjaikat, melyekkel így nem tudtak a Munkaügyi Központban jelentkezni, hogy további ellátásuk biztosított legyen - mondta a politikus.

November 30-tól január 27-ig 6800 Ft-ból éltem - vette át a szót Németh Béla. Elmondta, a fizetés csúszása abból adódott, hogy a MÁV Kert Kft. késve küldte el papírjait a Munkaügyi Központnak. Németh Béla elmondta, ha két héten belül nem történik előrelépés az ügyében, jogi lépéseket kezdeményez, a munkaügyi bírósághoz fog fordulni az igazolatlan hiányzások miatt.

Címkék: közmunka, munkaügy

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.