Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 15. 14:18, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (SZZS)

Orbán Imre: Mi van azokkal, akik nem gázzal fűtenek?

Orbán Imre: Mi van azokkal, akik nem gázzal fűtenek?

A pápai jobbikos politikus örül a 10%-os rezsicsökkentésnek, ám szerinte ez a szegényeken nem sokat segít, nem beszélve azokról, akik nem gázzal fűtenek.

A kispénzűek nem gázzal fűtenek
- A fa és a szén ára együtt emelkedett az elmúlt évtizedekben a gázéval, az a különbség, hogy fát és szenet lehet zsákos kiszerelésben is venni, így a kispénzű emberek maradtak ezeknél a tüzelőanyagoknál. Sajnos így ők kimaradnak a rezsicsökkentésből - mondta el Orbán Imre szerdai sajtótájékoztatóján.

Egyik zsebbe tesz, másikból kivesz
A politikus örömtelinek nevezte, hogy a rendszerváltás óta először lépte meg azt egy kormány, hogy nem emelt, hanem csökkentett bizonyos rezsiköltségeket, ugyanakkor szerinte amit ezzel az emberek egyik zsebébe beletesznek, azt a másikból kiveszik. - A tavalyi évben bevezetett pénzügyi illetékkel, illetve a mobiltelefonokat terhelő távközlési adóval visszafizetjük a rezsicsökkentéssel megtakarított összeget. Orbán Imre számítása szerint kb. 800 Ft megy ki az emberek zsebéből az említett két adónem felhasználókra való áthárításából havonta.

- A Jobbik Magyarországért Mozgalomnak mindig az volt az álláspontja, hogy felül kell vizsgálni a privatizációs szerződéseket. Ha ha szerződött partner nem teljesíti a szerződésben vállalt feltételeket, akkor igenis vissza kell venni tőéük a stratégiai ágazatokat - utalt a politikus arra, hogy a kormány visszavásárolja az E.On gáz üzletágát.

Még így is nyerünk vele!
A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint egy un. magyar átlagcsaládnál (két szülő, két gyermek) a rezsiköltség egy hónapban kb. 73 ezer 600 Ft (ez a fűtés árából, az elektromos energia díjából, a szemétszállítás, a víz díjából, valamint csatornadíjból áll össze, sok helyen ehhez kapcsolódik a kéményseprési díj is, valamint egyes háztartásokban a palackos gáz ára. A kormány az áram, a távhő és a gáz árának csökkentésén túl a többi rezsiköltség díjának mérséklését is tervezi, így az átlag magyar család havi 7500 Ft-ot spórolhat, ami éves szinten meghaladja a 80 ezer Ft-ot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék