Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 21. 12:52, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Orbán Imre befejezi a politikát

Orbán Imre befejezi a politikát

2008. december 5-én ezen a helyen tartottam első beszédemet egy Jobbik rendezvényen, ma itt fejezem be pártpolitikusi pályafutásomat - mondta ma délután Orbán Imre, a Millenniumi Emlékparkban.

A politikus úgy fogalmazott, hogy a magafajta, őszinte embereknek nincs helyük a politikai közéletben, ezt az elmúlt 30 év bebizonyította. Azt mondta, hogy a magyar érdeket képviselő pártok csupán a szólamok szintjén foglalkoztak a magyar üggyel, "1990 óta nincs olyan párt Magyarországon, amely a magyarság érdekit szolgálná minden megalkuvás nélkül" - hangsúlyozta. Amikor 2008-ba politizálni kezdett a Jobbik színeiben, azt gondolta, hogy erre van lehetőség, ám mára kiderült, hogy tévedett. - Nincs igény a politikai közélet megtisztítására, nincs igény az összmagyarság megalkuvás nélküli képviseletére, nincs igény a politikai pártok közötti érdek nélküli együttműködésre. Nincs igény a nemzeti minimumra. Mára a magyar politikai közéletet és a hozzá kapcsolódó közösségi oldalakat elöntötte a meggyőzés helyett, a másik mindenáron való legyőzése, likvidálása, a politikai karaktergyilkosság. Az ilyen magamfajta idealistának, aki az adott szót kötelezőérvényűnek tekinti, nincs helye a politikai közéletben - fogalmazott Orbán Imre.

A politikus kilépett a Mi Hazánk Mozgalomból is. Ennek egyik oka, hogy az említett negatívumok ebbe a mozgalomba is begyűrűztek. - Mikor én a Mi Hazánk Mozgalomba jöttem, azt jó szívvel tettem, úgy gondoltam egy jó ügy mellé állok. Tévedtem! Felütötte a fejét a kommunikációban a cigánybűnözést, a szibériai bérrabtartást, a halálbüntetést, a kémiai kasztrálást és egyéb senkit nem érdeklő, az öncélú radikalizmust erősítő szólamok. Ezek a kommunikációs panelek a Jobbik legótvarosabb szólamait juttatták eszembe, nekem viszont eszem ágában sincs a 2010 előtti Jobbik politikáját átvevő Mi Hazánk Mozgalmat képviselni.A szintén ezeket a problémákat felvető Ferenczi Gábort ért lejárató kampány okán kiléptem a Mi Hazánk Mozgalomból - hangsúlyozta.

Orbán Imre ugyanakkor az elmúlt egy év örömteli pillanatának nevezte, hogy nem kellett megélnie a Jobbikban, hogy a párt pápai, Veszprém megyei és országos szinten is összeállt a bukott baloldallal, nem kellett asszisztálnia Gyurcsány Ferenc tisztára mosásához. - Belepusztultam volna, ha egy olyan párt tagja lettem volna, amely elárulta szavazóit, elárulta a nemzeti gondolatot. Szebb Magyar Jövőt kívánok minden igaz szívű magyar embernek - zárta sajtótájékoztatóját Orbán Imre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.

2024. Április 22. 14:55, hétfő | Helyi

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 14:52, hétfő | Helyi

Kormánytisztviselőre támadt egy 20 éves nő

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 20 éves nővel szemben, aki tavaly nyáron a házuk udvarán helyszíni szemlét tartó kormánytisztviselőre támadt Pápán.