Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Január 26. 20:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Orbán Imre: A kormány hazudik migrációs ügyben

Orbán Imre: A kormány hazudik migrációs ügyben

A jobbikos Veszprém megyei önkormányzati képviselő szerint a kormány uszítja a lakosságot a migránsok ellen, miközben titokban 2.300 migránst telepített Magyarországra.

- A Fidesz vezette kormány 22 milliárd közpénz forintot kommunikált el, szórt ki teljesen felesleges ál-nemzeti konzultációkra, népszavazásra, miközben az Európai Unió hathatós támogatásával 2.300 fő migránsnak adott menedékjogot vagy oltalmi státuszt - mondta ma délutáni sajtótájékoztatóján a politikus hozzátéve, a kormány korábban maga foglalta stratégiába, pályáztatta meg, s támogatta uniós pénzzel a most üldözni tervezett „migrációs" szervezeteket – és ugyanilyen feladatokkal állami szerveket is. Orbán Imre arra utalt, hogy korábban a kormány megalkotta és elfogadta az úgynevezett „Migrációs Stratégia és az azon alapuló, az Európai Unió által a 2014 és 2020 közötti ciklusban létrehozásra kerülő Menekültügyi és Migrációs Alaphoz kapcsolódó hétéves stratégiai tervdokumentumot", amelynek: „célja a nyitott és befogadó társadalmi tudat erősítése" volt.

Orbán Imre úgy fogalmazott, hogy a Fidesz, így Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője is "hülyének nézi a pápaiakat". - Mint államtitkárnak tudnia kellett arról, hogy a menekültügyi és idegenrendészeti hatóságok az elmúlt 3 évben 2.300 migránsnak adtak magyarországi menedékjogot, vagy oltalmi státuszt. Nagyon jól tudta, hogy mi folyik a háttérben, de ahelyett, hogy tiszta vizet öntött volna a pohárba, minden alkalmat megragadott arra, hogy politikai ellenfeleit besározza a migráns-pártisággal - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A megyei képviselő egyebek mellett a következő kérdésekkel fordult Kovács Zoltánhoz: - Pontosan hol, hány és milyen országból származó migráns került elhelyezésre Magyarországon, Veszprém megyében, választókerületünkben? Személyesen Ön mit tesz annak érdekében, hogy a megye, a választókerület településeire a kormány ne telepítsen migránsokat? Hajlandó-e nyilvánosan bocsánatot kérni Veszprém megye, a választókerületünk lakosságától, amiért politikai érdektől vezérelve a kormány és egyúttal Ön is három éven keresztül folyamatosan hazudott a migráció ügyében? - zárta a kérdések sorát Orbán Imre.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.