Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2022. Február 04. 09:54, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotók: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán: az energiarendszer fenntartása az orosz gázzal lehetséges

Orbán: az energiarendszer fenntartása az orosz gázzal lehetséges

Az energiarendszer fenntartása az orosz gázzal lehetséges - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában,

hozzátéve: a külgazdasági és külügyminiszter tizenöt évre állapodott meg Moszkvával évi 4,5 milliárd köbméternyi gáz szállításában, amelyet további 1 milliárddal növelne Magyarország, ez majdnem eljutott a megállapodásig, azonban még egyeztetést igényel.

Elmondta azt is, hogy Magyarország jól halad abba az irányba, hogy 2030-ra - Európában elsőként - az ország számára szükséges energiamennyiség legfeljebb 10 százalékát állítsa elő fosszilis forrásokból.

A kormányfő kijelentette: Magyarország már most is klímabajnok, az élmezőnyben van a kibocsátáscsökkentésben, a jövőben pedig a Paks II. beruházás és a már jelenleg is jó ütemben haladó naperőműfejlesztés hozzásegíti majd az energiafüggetlenség megteremtéséhez.

Magyarország jégtörő lehet Oroszország és a Nyugat között

Magyarország jégtörő lehet Oroszország és a Nyugat között - mondta Orbán Viktor.
A kormányfő a keddi, Vlagyimir Putyin orosz elnöknél tett látogatását úgy értékelte: Magyarország NATO- és uniós tag, ugyanakkor jó kapcsolatra törekszik Oroszországgal, ezzel a magyar modellel teljesen eltér a legtöbb uniós országtól.Mindez jól működik "jegesedéskor" - fogalmazott, vagyis a jelenlegihez hasonló konfliktushelyzetben, ezért is jellemezte utazását békemisszióként.

Rámutatott: az ő, Putyinnal történt találkozója után hamarosan a német kancellár, valamint a francia elnök is Moszkvába látogat.

Itt olyan dolgok történnek, amelyre minden magyar büszke lehet

Egy sikertörténet Magyarország - jelentette ki a miniszterelnök.
A kormányfő az idei eredményeket sorolva elmondta: 20 százalékkal emelkedik a minimálbér, a kormány - történelmi elégtételként - visszaadja a 13. havi nyugdíjat, a 25 év alattiak az idei évtől nem fizetnek személyi jövedelemadót, a gyermeket nevelők pedig visszakapják a tavaly befizetett adójukat.

"Itt olyan dolgok történnek, amelyre minden magyar büszke lehet" - fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: az átlagos magyar ember látja, hogy összességében mindenki minden évben egy lépést tehet előre.

Mindezek önmagukban is cáfolják azt, amit a baloldal mond - hangsúlyozta. Bosszantó, ha eközben külföldi újságírók "a magyar haverjaikra hivatkozva" szamárságokat írnak, de politikai jelentősége ennek nincs - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.