Városlista
2021. szeptember 27, hétfő - Adalbert

Hírek

2020. Március 20. 07:14, péntek | Belföld
Forrás: mti

Online tart sajtótájékoztatót az operatív törzs

Online tart sajtótájékoztatót az operatív törzs

Péntektől egy stúdióból, online tartja szokásos napi sajtótájékoztatóját a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs

- jelentette be Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A koronavírus elleni védekezés érdekében létrehozott tíz akciócsoport egyikének, a kommunikációs akciócsoportnak a vezetője kiemelte: a vírus Magyarországon mindenhol jelen van, ezért van szükség az óvintézkedésekre.

A vírus terjedésével párhuzamosan a védekezés újabb szakaszába lépett, minden jel arra utal, hogy a figyelemfelhívások ellenére sem lehet elkerülni a tömeges megbetegedések fázisát - mondta Kovács Zoltán. Hozzátette: ezért döntöttek a sajtó munkájában is az új rend bevezetéséről. Megjegyezte, a csütörtöki kormányinfóval kapcsolatban is kaptak olyan jelzést, hogy az újságírók nem érzik magukat biztonságban, mivel viszonylag zsúfolt térben, egyetlen mikrofon átadásával történik az érintkezés.

Péntektől a résztvevők körét is kiterjesztik: a nemzetközi sajtó, valamint a megyei lapok munkatársaitól, továbbá a megyei jogú városok sajtóképviselőitől is várnak kérdéseket, amelyeket az újságírók online, a press@koronavirus.gov.hu címen tehetnek fel - közölte az államtitkár.

Előrevetítette: a rendszeres tájékoztatók folytatódnak.

A nap folyamán erről közleményben értesítik a szerkesztőségeket, egyúttal mindenkit arra kért, hogy tartsák be a kormány ajánlásait, a hatóságok utasításait, például a kézmosásra vagy éppen a távolságtartásra vonatkozó javaslatokat.

Az államtitkár arra kérte a sajtó munkatársait, hogy legyenek partnerek ebben az új rendben. Hozzátette: minden információt meg fognak adni, ami a rendelkezésükre áll, mivel az elemi érdekük az, hogy mindenki hiteles forrásból értesüljön arról, "hogyan küzdünk a vírus ellen", és melyik fázisában, hogyan áll a vírus terjedése.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 27. 18:51, hétfő | Belföld

Emberölésre készülő radikális csoport vezetőit vették őrizetbe

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait

2021. Szeptember 27. 18:01, hétfő | Belföld

Örült mennyiségű hulladék eltakarításához járult hozzá a hulladékvadász

A hulladékvadász-applikációnak köszönhetően hétezer bejelentés érkezett a Jövő Öko-Nemzedéke Alapítványhoz, és tízezer köbméter illegális hulladék eltakarításához nyújtottak segítséget

2021. Szeptember 27. 16:53, hétfő | Belföld

Ruhásszekrényében gondozta a marihuánát

Kábítószer birtoklás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak nyomozást a debreceni rendőrök egy marokkói férfival szemben.

2021. Szeptember 27. 15:04, hétfő | Belföld

Októberben kezdődik az őszi rókavakcinázás

Október elején kezdődik a rókák veszettség elleni vakcinázása, az érintett térségekben ebzárlat és legeltetési tilalom lép életbe - tájékoztatta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hétfőn az MTI-t.