Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Április 08. 17:04, szerda | Helyi
Forrás: napi.hu, infopapa.hu (Sz.Zs.), nb1.hu, nso.hu

Bajban a Lombard - Önfeljelentést tett a tulajdonos

Bajban a Lombard - Önfeljelentést tett a tulajdonos

A Lombard-csoporthoz tartozó Kézizálog Zrt. tulajdonosa (Bíró Péter, képünkön) önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az ügy nagyban érintheti a pápai focit is.

4 milliárd forint

Az eddigi információk alapján a kár meghaladja a 4 milliárd forintot - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. 

Csiszér-Kovács Viktória rendőr alezredes elmondta, hogy előző nap a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa jogi képviselőjével megjelent a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nnyomozó Iroda épületében, ahol önfeljelentést tett. (A cég neve valójában Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-t, ami a Lombard Kft.-hez tartozik. A szerk.)

A feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást. Kedd este a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást és iratokat foglaltak le. A jelenlegi adatok alapján a bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a 4 milliárd forintot - tette hozzá.

Bajban lehet a pápai focicsapat

A cég csaknem kizárólagos tulajdonosa nem más, mint az a Bíró Péter, aki Lombard Pápa Termál Fc tulajdonosa. A Questor példáját látva könnyen lehet, hogy a pápai focicsapatot is érzékenyen érintheti az ügy.

Szemán Györgyöt is váratlanul érte a hír

A csapat klubigazgatóját MLSZ bizottsági ülésről hazafelé tartva csípte el az mno.hu. Hallott a hírről, és próbálta elérni Bíró Pétert, de hívásunkig nem tudott beszélni vele. Hangsúlyozta: semmilyen előjele nem volt a történteknek, így ő is értetlenül áll az önfeljelentés előtt.

Csaknem 20 éve a futballban

Az üzletember 1996 novembere óta szereplője a magyar futballnak. A Lombard először Tatabányán működtetett csapatot, majd Szombathely után kötött ki Pápán.

A múlt hétvégi, 22. fordulóban a Lombard Pápa 3-0-s veerséget szenvedett az MTK kispesti "albérletében", és a nagy tülekedésben jelenleg a kieséssel fenyegető 15. helyen áll. Két ponttal előzi meg az utolsó Dunaújvárost, igaz, ugyanannyi (18) pontja  van, mint az előtte álló Haladás, Honvéd, PMFC triónak.

– Sohasem voltunk gazdag csapat. Igyekeztünk a földön járni, a realitások talaján mozogni, úgy is igazoltunk, úgy is tűztük ki a célokat. De nem maradtunk adósa senkinek, s erre büszke vagyok. Most is volt kifizetés a napokban, de azon dolgozunk, hogy minden adósságot, minden elmaradást megkapjon mindenki. Csakúgy, mint korábban. A pénzen, az anyagiakon nem múlhat a jövőnk. [...] Keltsék nyugodtan a halálhírünket, a temetés elmarad! – nyilatkozta Bíró Péter még január közepén a Nemzeti Sportnak.

Az MTI január 22-én adta hírül, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti biztost rendelt ki a Kézizálog Pénzügyi Szolgáltató Zrt.-hez csütörtöktől a pénzügyi vállalkozás "helytelen hitelezési és refinanszírozási gyakorlata miatt".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.