Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 29. 15:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Ügyészség

Önbíráskodás miatt emelt vádat a pápai ügyészség

Önbíráskodás miatt emelt vádat a pápai ügyészség

Önbíráskodás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 43 éves férfival szemben, aki idén tavasszal erőszakkal próbálta visszaszerezni volt élettársától a korábban részben ajándékra adott pénzének egy részét.

A vádirat szerint az elkövető 2022. április 8-án 80 000 forintot adott a volt élettársának azzal, hogy abból a gyermeküknek ajándékot vegyen, a megmaradt pénzt pedig majd adja neki vissza, ha pénzre lesz szüksége. A vádlott két nap múlva azonban már többször felhívta a sértettet, és 40 000 forintot kért tőle. A nő nem akart eleget tenni a kérésnek, mire a férfi a sértett pápai lakóhelyére ment, majd a ház udvarán veréssel, öléssel fenyegetve akarta volt élettársát a készpénz átadására kényszeríteni. Az asszony végül 20 000 forintot adott az elkövetőnek, miután az ököllel megütötte és további veréssel fenyegette. Vitájuk során a férfi a sértett édesanyjával is szóváltásba került, melynek során megütötte a nőt, majd miközben a sértettek védekezésképpen kilökdösték az udvarból, a volt élettársát is kétszer arcon ütötte. Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés kiszabására és a közügyek gyakorlásától történő eltiltására tett indítványt a Pápai Járásbíróságnak.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.