Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Október 23. 17:18, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Október 23. - Külön megemlékezést tartott az egyesült ellenzék Pápán

Október 23. - Külön megemlékezést tartott az egyesült ellenzék Pápán

A Magyar Pieta 1956 szobornál megtartott koszorúzáson Süle Zsolt azt mondta, hogy nem szeretnének egy rendezvényen részt venni azokkal, akik relativizálják, vagy hallgatólagosan támogatják a putyini agressziót.

- Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján emlékezünk. Úgy döntöttem, hogy ezen a napon nem veszünk részt azon a városi megemlékezésen, amelyen a kormánypárti politikusok is szerepelni fognak, és ehhez a gondolatomhoz a többi ellenzéki párt is csatlakozott. Ezen a jeles napon az ellenzék egységesen emlékezik meg az '56-os szabadságharcosokról. Döntésünket az motiválta, hogy nem szeretnénk egy rendezvényen részt venni azokkal a kormányzati szereplőkkel, akik nagyon sok esetben relativizálják, vagy hallgatólagosan támogatják a putyini agressziót. Úgy gondolom, hogy egyetlen háború indítása sem indokolható. Mi nagyon jól tudjuk, hogy milyen az, ha az orosz medve halálos ölelésébe kerülünk. Nem tehetjük meg, hogy most csendben, szótlanul támogatjuk ezt az agressziót. Nem tehetjük meg, amikor azokra az '56-os pesti srácokra emlékezünk, akik akár puszta kézzel, vagy éppen csuzlival próbálták megállítani az orosz-szovjet tankokat, hogy most ugyanazoknak a tankoknak, vagy politikai irányítóiknak tapsoljunk és őket fedezzük. Ehelyett ma is ki kell mondanunk, hogy ruszkik haza! - fogalmazott az önkormányzati képviselő.

A megemlékezés koszorúzással és a Himnusz közös eléneklésével zárult.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.

2024. Április 16. 09:15, kedd | Helyi

Kattant a bilincs - Késsel fenyegette meg élettársát a Pápa környéki faluban

Egy Pápa környéki kistelepülésen élő nő értesítette a rendőrséget 2024. április 13-án este arról, hogy családi házukban élettársa egy szóváltást követően késsel fenyegette meg.

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.