Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Augusztus 23. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

Okostelefon helyett értéktelen tárgyakat küldött a csaló

Okostelefon helyett értéktelen tárgyakat küldött a csaló

A rendőrség mindenkit arra bíztat, hogy körültekintően járjanak el internetes vásárlások alkalmával.

A Pápai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya vádemelési javaslattal zárta azt a nyomozást, melyet csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott a 27 éves Sz. István etyeki lakos ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2013. április közepén egy pápai és egy mohácsi személyt is megkárosított azzal, hogy az egyik hazai internetes kereskedelmi portálon általa kínált nagyobb értékű telefonkészülék helyett jóval értéktelenebb tárgyakat – használt mobiltelefonokat, karórát, festékpatront – küldött meg részükre. A mohácsi sértettől több mint ötvenezer forintot szerzett meg jogtalanul a csaló, ám a pápai sértett esetében már nem volt ilyen „szerencsés”. A jóhiszemű vásárló ugyanis a csomag kibontását követően azonnal a rendőrséghez fordult, így a nyomozók a postán még le tudták foglalni a kifizetett utánvételi díjat, ami visszakerült jogos tulajdonosához.

Sz. István gyanúsított kihallgatásakor részletes beismerő vallomást tett.

Az eljáró szerv az ügyben keletkezett iratokat 2013. augusztus 21-én vádemelési javaslattal küldte meg a Pápai Járási Ügyészségnek.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét arra, hogy az internetes vásárlások alkalmával minden esetben körültekintően járjanak el! Az utánvétes csomagküldő szolgáltatás választása helyett célszerűbb a termék személyes átvétele, így elkerülhető, hogy a csomag kibontásakor „kellemetlen meglepetés” érje a vásárlót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.