Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Január 30. 17:38, szombat | Helyi
Forrás: Veol.hu

Ököllel támadt beteg nagymamájára a pápai fiatal

Ököllel támadt beteg nagymamájára a pápai fiatal

Többször is rátámadt a beteg nagyanyjára a fiatal vádlott, akit a bíróság jogerősen javítóintézetbe küldött.

A fiatalkorú B. M. öt évvel ezelőtt egyre többet játszott a számítógépén, szinte éjjel-nappal a monitor előtt ült. Ezekben az időkben naponta trágár szavakkal szidalmazta édesanyját és nagyanyját, akikkel egy fedél alatt élt a pápai Vajda Péter-lakótelepen. Amikor úgy vélte, hogy nincs elég csend a lakásban, összetört néhány berendezést. Két évvel ezelőtt már bántalmazta is a vele együtt lakókat. Volt, hogy beteg nagyanyját ököllel hasba vágta, máskor vállon ütötte. 2019 tavaszán kirántotta a feje alól a párnát és ököllel mellkason akarta ütni, de ezt kivédte az idős asszony. Hónapokkal később, amikor édesanyja megsimogatta a fejét, kiabált vele és nagy erővel megütötte a bal kezét - írja a Veol.hu.

Az igazságügyi pszichiáter szakértő megállapítása szerint a vádlott az elmeműködés kóros állapotában, személyiségzavarban szenved. Ez enyhe fokban korlátozta abban, hogy cselekménye következményeit felismerje. A pápai bíróság kapcsolati erőszak bűntette és vétsége miatt két évre elrendelte a 18 éves B. M. javítóintézeti nevelését, és kötelezték a bűnügyi költség megfizetésére. A döntés jogerős.

A kép csak illusztráció.

Címkék: bántalmazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.