Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Március 14. 11:09, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

OGY - Módosulnak a Nemzeti Eszközkezelővel kapcsolatos jogszabályok

OGY - Módosulnak a Nemzeti Eszközkezelővel kapcsolatos jogszabályok

Bővülnek a Nemzeti Eszközkezelő programjába (NET program) kerülés jogosultsági feltételei a parlamentnek benyújtott törvényjavaslat szerint, egyebek közt 5 millió forinttal emelkedik a programmal érintett ingatlanok értékhatára.

A nemzeti fejlesztési miniszter által jegyzett törvényjavaslat indoklása szerint a bővítés célja egyrészről, hogy felgyorsuljon a NET program, 2014-re feltölthető legyen a 25 ezres ingatlankeret, másrészről pedig a rendszer igazságosabbá váljon, figyelembe véve az eszközkezelő gyakorlati tapasztalatai során felmerült problémákat is. A törvényjavaslat pontosítja az ócsai szociális családiház-építési program keretében épülő ingatlanokra vonatkozó rendelkezéseket is.
A módosítással a 2012-ben törlesztési nehézségekbe került adósok is bekerülhetnek a NET programba, továbbá egységesen 5 millió forinttal megemelik a programban érintett ingatlanok értékhatárát és öt évre meghosszabbodik a visszavásárlási lehetőség időtartama. Így az eszközkezelőnek felajánlott ingatlan forgalmi értéke Budapesten és a megyei jogú városokban legfeljebb 20 millió forint, egyéb településeken 15 millió forint lehet.
A szociális rászorultság megállapításánál a hiteladóssal/zálogkötelezettel egy háztartásban élő hozzátartozók közül nemcsak a házastársat vagy élettársat veszik figyelembe, hanem a felnőtt gyermeket és szülőt is.
A javaslat tartalmazza azt is, hogy a NET program keretében a követelés elengedésénél a nem jelzálogjoggal, hanem állami készfizető kezességvállalással fedezett követelések elengedése is azonos megítélés alá esik.

Címkék: OGY-eszközkezelő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 14:04, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: