Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2011. Szeptember 20. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: OrintPress

Nyomott áron fogy a krumpli

Nyomott áron fogy a krumpli

Egyes kereskedelmi láncok azt a látszatot kívánják kelteni, mintha sok volna a krumpli, és így önköltségi ár alá akarják szorítani a felvásárlást.

Pedig nincs túltermelés burgonyából, átlagos az idei év ha a termést nézzük, nem csak itthon, de a környező országokban is túlnőttek a burgonyák, babásodásra, göcsörtösödésre hajlamos a termény.

A korai fajták és a vetőburgonya − vagyis a várható termés 20 százaléka − már a hűtőházakban pihen, az étkezési fajták betakarítása nagyjából novemberig tart majd. A tavalyi esős idő Európa-szerte kisebb termést, így emelkedő árakat, ennek nyomán pedig nagyobb termelési kedvet hozott, vagyis az idei várható burgonyamennyiség kontinens szerte jóval több lesz, mint tavaly. Ez pedig mindenütt alacsonyabb termelői árakat jelent – közölte a közrádió. Átlagos az idei év ha a burgonyatermést nézzük, nem csak itthon, de a környező országokban is túlnőttek a burgonyák, babásodásra, göcsörtösödésre hajlamos a termény.

Közben ha azt nézzük, milyen áron akarják egyes kereskedők a gazdáktól felvásárolni a terményt, olyan mintha túltermelés lenne az országban. Egyes kereskedők az önköltségi ár alatt akarják átvenni a termést, amely tiltott piaci magatartás miatt már a Burgonyaterméktanács is lépéseket fontolgat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.