Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2023. December 04. 09:49, hétfő | PR
Forrás: (x)

Nyelvtanulás külföldi munkához: íme néhány tuti tipp!

Nyelvtanulás külföldi munkához: íme néhány tuti tipp!

A külföldi munkavállalástól a legtöbbeket a nyelvtudás hiánya tartja vissza. Ez érthető, hiszen nem egyszerű megtanulni egy teljesen új nyelvet – azonban közel sem lehetetlen feladat.

Összegyűjtöttünk néhány módszert, amivel felgyorsítható a folyamat.

Filmek, sorozatok

Manapság az egyik legelterjedtebb módja a nyelvtanulásnak a filmek, sorozatok nézése a célnyelven (akár felirattal). Ez pedig nem véletlen! Olyan tevékenységről van szó, amit egy hosszú munkanap után is szívesen csinál az ember, hiszen „ez csak egy film/sorozat, az pedig ugye kikapcsolódás”. Ha biztosra akarsz menni, célszerű lehet olyat nézni, aminek a cselekményét már ismered, így ha nem értesz egy-két mondatot, akkor sem veszted el a fonalat.

Nyelvtanulós oldalak, applikációk

Egy másik gyakori módszer az online források használata. Bármilyen nyelven tanulj is, garantáltan számtalan oldalt és applikációt fogsz találni, amely segíthet. Ezek közül a legelterjedtebb a Duolingo, amelyet világszerte több millióan használnak.

Tankönyvek

Az önálló tanulás klasszikus módja, ha beruházol egy jó nyelvtankönyvbe. Itt általában jól strukturált, átlátható módon szerepelnek a legfontosabb nyelvtani szerkezetek, szavak, kifejezések. Nehézség lehet azonban, hogy egy tankönyv önmagában csak az írás- és olvasási készségedet fejleszti, így érdemes lehet ezt a módszert kombinálni például filmnézéssel.

Nyelvtanuló partner

Az előzőben említett problémát megoldhatod egy nyelvtanuló partnerrel is. Ha ismersz valakit, aki jól beszéli a nyelvet amit épp tanulsz, érdemes lehet megkérni, hogy beszélgessetek néha. Ő tud segíteni abban, hogy javuljon a kiejtésed, magabiztosan tudd használni szóban az adott nyelvet és új szavakat is tanulhatsz tőle!

Tanfolyam

Sokan nem önállóan, hanem segítséggel szeretnének megtanulni egy teljesen új nyelvet. Ebben az esetben a legjobb választás egy nyelvtanfolyam. Egy képzett tanár közreműködésével logikusan felépített, akár személyre szabott tanterv alapján tanulhatsz. Egy jó oktató oda fog figyelni arra, hogy fejlődjön minden készséged (beszédértés, olvasás, írás, beszéd), közben pedig az órák is jó hangulatban fognak eltelni.

Nyelvtudás külföldi munkavállaláshoz

A Covebo egy munkaközvetítő cég, amely hollandiai állásokat kínál magyar munkavállalók számára. Mivel pontosan tudják, hogy nem mindenkinek egyformán könnyű a nyelvtanulás, ők nem kérnek tőled vérrel és verejtékkel megszerzett nyelvvizsga papírokat és bizonyítványokat. De természetesen megfelelően kommunikálni akkor is tudnod kell a munkaadóiddal, munkatársaiddal és külföldi segítőiddel, ha náluk jelentkezel valamilyen pozícióra!

Honlapjukon feladatkörök tucatjaiban kínálnak állásokat, egészen a napelemszerelőtől az áruösszekészítőig. Nézd meg hirdetéseiket és jelentkezz még ma!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.