Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Június 06. 15:38, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Nincs többé retró ballagás - Holnap kezdik bontani a szabadtéri színpadot

Nincs többé retró ballagás - Holnap kezdik bontani a szabadtéri színpadot

Felejthetetlen élmények kötődnek hozzá, mégis jócskán eljárt már felette az idő. A jövő évi ballagás megújult környezetben, de ugyanezen a hagyományos helyszínen kerül megrendezésre. Meg sok más program is.

Kitört ablakok, romos kiszolgáló helyiség, szemét, gaz, repedezett betonfelületek és a ballagó lányok harisnyáját évtizedek óta kiszakító korrodált padok. Mégis ezernyi szép emlék kötődik a szabadtéri színpadhoz, koncertek, bulik, az első csók, vagy a már említett városi ballagás.

Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a zöld város projekt része az Esterházy-kastély mögötti, úgynevezett várdomb megújítása. A szabadtéri színpad területét előkészített állapotban kívánják átadni a projekt számára, így annak költségeit is minimalizálni tudják. A Városgondnokág saját hatáskörben elvégzi a bontási munkálatokat, így a színpadot, a nézőteret és a korábbi kiszolgáló épületet is eltünteti. - Azt látjuk, hogy a nyertes pályázatban a bontásra fordítható összeg kisebb annál, mint amennyire valóban szükség lesz, hiszen például valamennyi aszfaltos, betonnal burkolt területet fel kell szedni és vízáteresztő, környezetbarát burkolatot kell elhelyezni a projekt által érintett mindhárom helyszínen (szabadtéri színpad, várkert, Erzsébet liget). Éppen ezért a Városgondnokság rendelkezésére álló erőforrásokkal megkezdjük a területek előkészítését - mondta el a városvezető hozzátéve, a bontás eredményeként gyakorlatilag csak egy domboldal marad a kastély mögött, melyre a korábban megvásárolt mobil lelátó tartó oszlopainak a befogadó pontjait fogják kialakítani. Így a lelátó és a színpad is csak rendezvényekkor kerül kihelyezésre, a köztes időben pedig egy füves domboldallal lehet majd találkozni a várdombon. Ezzel a színpad és a lelátó állagát kívánják hosszú évekre megőrizni. A romos kiszolgáló épület helyén egy újat építenek a beruházás keretében.

Áldozó Tamás hangsúlyozta, szabadtéri színpad tehát lesz és a jövő évi ballagás az új szabadtéri színpadon kerül majd megrendezésre. - Vitathatatlan, hogy sokak lelkét meg fogja érinteni ennek a területnek az elbontása, ugyanakkor a szabadtéri színpad a mai állapotában alkalmatlan rendezvények lebonyolítására, a ballagás is erős megszorításokkal és hagyománytiszteletből maradhatott itt. Nincs már öltöző, kiszolgáló épület, mosdó, technika, használható színpad és nézőtér, ráadásul a jelenlegi állapotok fenntartása is komoly százezrekbe került az önkormányzatnak évről-évre. Azt gondoltuk, hogy ha ezt a helyet a jövőben ki szeretnénk használni, akkor egy olyan szabadtéri színpadot kell kialakítani, mely mindezeket a szolgáltatásokat tudja nyújtani - fogalmazott a polgármester hozzátéve, azt javasolja azoknak, akik kötődnek a régi szabadtérihez, hogy a következő napokban látogassák meg a helyszínt, búcsúzzanak el tőle és jegyezzék meg az itt uralkodó állapotokat is, hasonlítsák össze az emlékeikben szereplőkkel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.