Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2019. Szeptember 16. 15:26, hétfő | PR

Nincs több leskelődés!

Nincs több leskelődés!

Találkoztunk már azzal a bosszantó helyzettel, amikor fürdőszobai ténykedésünk közben szembetaláltuk magunkat a kíváncsi szomszéd tekintetével?

Talán már olyat is tapasztaltunk, hogy a mellettünk élő kertje nem éppen rendezett, és zavar bennünket a látvány. Jártunk már olyan lakásban, ahol az egyik szoba ablaka tűzfalra, esetleg lichthofra néz? Vagy egyszerűen az utcán sétálók gondtalanul belesnek otthonunkba, nem törődve a magánszférával? Aki átélt már hasonlót, az tudja, hogy milyen bosszantó, hogy az ablakon, teraszajtón keresztül néha kéretlen pillantásokkal, kellemetlen kilátással találkozunk. A természetes fény azonban létszükséglet, ezért nem élhetünk folyamatosan elfüggönyözött lakásban, házban!

Az ablakfóliáról

A Fóliás Jucinál kapható ablakfólia megakadályozza, hogy belássanak otthonunkba. Emellett minden típusú ablakfólia véd a nap káros UV-sugaraival szemben. Alkalmazásával bútoraink nem fakulnak ki, és a szőnyegpadló, lakástextilek is megtartják eredeti színűket. Ablakra, bármilyen üvegfelületre, teraszajtókra is feltehetjük, a felrakás nem igényel szaktudást. Házilag, saját magunk is egyszerűen és gyorsan fóliázhatunk.
Nem csak praktikus, hanem dekoratív is, hiszen számos mintában létezik. A széles kínálatban mindenki megtalálhatja a kedvére valót, a lakás világához leginkább passzoló ablakfóliát. A magas minőségű fólia kínálatban prémium kategóriás ablakfóliát is találunk.

Fólia családok

Típusát tekintve az ablakfólia lehet ragasztóval ellátott (öntapadós) és ragasztó nélküli (statikus). Az öntapadós ablakfólia hátoldala ragasztós, és elsősorban olyan helyre ajánlott, ahol az üveg egyenetlen, például domború felületű.
A statikus fóliák használata teljesen sík felületre javasoltak, hiszen könnyen visszaszedhetők és újra felhelyezhetők. A tekercsben kapható fóliát egyszerűen méretre tudjuk vágni, felrakásukhoz csak vízre és simítóra lesz szükségünk. Az üveg szélétől hagyjunk el pár millimétert, hogy a víz a kiszorításnál távozni tudjon a széleknél. Nagyobb üvegfelület fóliázásánál kérjünk segítséget, mert sokszor elkél még egy kéz.

Alkalmazási területek

A fólia sikerrel szerepelhet a fürdőszobában is, például a zuhanyfülke ajtaján. Mivel csíkokban is felrakható, ezért a kabinra kifejezetten ajánlott, ha nem szeretnénk, hogy belássanak. A csíkos elrendezés praktikus akkor is, ha utcafronti ablakkal rendelkezünk, és csak részben szeretnénk ablakunkat befóliázni.
A belátás és kilátás elleni ablakfóliák mellett olyan üvegre rakható fóliát is találunk, amelyek hővédő és napfényvédő tulajdonságainak köszönhetően egyre népszerűbb. Nem csak lakossági használatban, de üzlethelyiségek kirakataiban is találkozhatunk már ezekkel a speciális fóliákkal. Ne feledjük, hogy az öntapadós fólia felrakása nem igényel különösebb szaktudást, így mi magunk is bátran nekiláthatunk ablakunk fóliázásához!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 08:00, csütörtök | PR

Hogyan ismerhetők fel a száraz szem tünetei, hogy idejében kezeltethesd a problémát?

Bizonyos helyzetekben, például biciklizés vagy futás során, repülőn ülve, egy fűtött vagy légkondicionált szobában könnyen megtapasztalhatod a szemszárazságot.

2024. Április 30. 10:13, kedd | PR

7 dolog, amit jó, ha minden háztulajdonos meg tud javítani magának

Vannak, akik fázisceruzával a fülük mögött születtek és igazi ezermesterként mindent képesek megjavítani a ház körül.

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját