Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. December 04. 12:40, szombat | PR
Forrás: (x)

Nincs szakember? Rakd le a padlószőnyeget saját kezűleg!

Nincs szakember? Rakd le a padlószőnyeget saját kezűleg!

A jelenlegi felújítási őrület közben apróbb munkákra, mint a padlószőnyeg cseréje a lakásban, nehéz megfelelő szakembert találni.

Szerencsére a padlószőnyeg lerakása nem bonyolult feladat, így érdemes nem várni a szakira hosszú hónapokat. Mutatjuk!

Egy lakás hangulatát nem csak a teljes felújítással lehet megváltoztatni. Egy olyan viszonylag egyszerűen kivitelezhető feladat, mint a padlószőnyeg cseréje, óriási változást tud hozni a lakásban. A padlószőnyeg ragasztása nem olyan nagy feladat, ezért érdemes akár saját kezűleg nekifogni. Összeszedtük, hogy mit érdemes tudni, mielőtt belevágsz.

Miben változott a padlószőnyeg lerakása?

Régen a padlószőnyegeket is folyékony ragasztóval rakták le. Ezzel nehezebb volt dolgozni, mert a ragasztó mennyiségét és egységes felhordását nehéz volt megoldani. Szerencsére a padlószőnyeg lerakásának technikája sokat fejlődött az elmúlt évtizedben, így ma már elsősorban kétoldalas padlószőnyeg ragasztóval dolgoznak a szakemberek. A jó hír, hogy ez a ragasztószalag elérhető általános kereskedelmi forgalomban, így könnyű hozzájutni.

Hogyan fogj hozzá?

Ha már van padlószőnyeg a lakásban, természetesen először fel kell szedned. Ha nincs, akkor kicsit könnyebb a helyzeted, ám ebben az esetben azt kell ellenőrizni, hogy a felület teljesen egységes és egyenes legyen. Ha lyukak vagy repedések vannak a padlóban, azt először javítani kell.

A padlószőnyeg lerakása előtt tökéletesen tisztává és pormentessé kell tenni a felületet. Érdemes alaposan felmosni, és megvárni amíg teljesen megszárad a felület. Nedves felületre nem tapad megfelelően a legjobb minőségű padlószőnyeg ragasztó sem.

Padlószőnyeg ragasztó felhelyezése

A padlószőnyeg ragasztót érdemes nem csak a szélek mentén felrakni, hogy biztosabban tartson és véletlenül se mozduljon el. A ragasztócsíkokat egymással párhuzamosan kell lefektetni, fél méteres távolságokra.

A kétoldalas padlószőnyeg ragasztót először a padlóra kell felhelyezni, aztán a védőcsík lehúzása után rásimítani az előzetesen méretre vágott és pontosan a helyére igazított padlószőnyeget. A pontos méretre vágás előtt hagyjunk legalább 10 cm rátartást a szőnyegre minden oldalon, mert nem biztos, hogy minden fal merőleges, lehetnek néhány centiméteres eltérések.

A lerakott padlószőnyeg lényegében azonnal terhelhető, visszakerülhetnek a bútorok és használatba vehetjük a szobát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.